“Рилски спортист” със служебно 20:0 срещу косовския “Башкими” в Балканската лига

Дарин Иванов (вдясно) и съотборниците му отново окупираха върха в Балканската лига.

 

 

Без игра баскетболистите на “Рилски спортист” стигнаха до 6-ия си успех от 7 мача през сезона в Балканската лига. Оказа се, че самоковци печелят с 20:0 служебно срещата с “Башкими”, а решението е на ръководството на авторитетната надпревара.

Двубоят, който трябваше да се играе във вторник, първоначално бе отложен, тъй като клубът от Косово заяви, че пред отбора има куп административни и визови проблеми. Впоследствие обаче се оказа, че от Министерството на външните работи са обработили в срок визите на играчите на “Башкими” и проблем от тази гледна точка с пътуването им не е имало.

Предвид тези обстоятелства, от управата на Балканската лига излязоха със специално обръщение, което гласи: “Решението на лигата е с цел да запази интересите на всички клубове и духа на баскетболната игра, като се взима предвид също, че няма възможна дата за отлагане на двубоя”.

С поредните 2 точки “Рилски спортист” се върна на първото място в класирането с актив от 13 пункта, изпреварвайки с 2 точки единствения надиграл ги тим “Блокотехна”. Македонците обаче имат мач по-малко от противника. Тройката към момента оформя съставът на “Левски”, а в края на годината – на 30 декември, “скиорите” ще кръстосат шпаги именно със “сините” в голямото българско дерби на лигата.