Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаРоми въртят брадви в 2 часа през нощта в Дупница – осакатяват...

Роми въртят брадви в 2 часа през нощта в Дупница – осакатяват липи, очевидци: Напикаха се от страх пред полицаите, искаме Бойко Борисов да прати жандармерия

Ромски банди унищожават липи в 2 часа през нощта в дупнишкия квартал „Христо Ботев”.

Ромите секат дърветата със секири, а жителите на квартала са в шок и паника. Хората сигнализираха пред „Вяра”, че готвят подписка до премиера Бойко Борисов и настояват за среща с него заради набезите над дърветата. „Пенсионерка инвалид за малко да получи сърдечен удар, като видяла как в двора й се мятат клони и шетат някакви хора, след като цял ден е чистила гроба на съпруга си”, разказваха ужасени съседи. В същото време полицейски патрул залови на ул. „Венелин” цяла група роми с отрязани 3-метрови липови клони и с чували с билката.

След като полицейската кола изскочи пред изненаданите роми, няколко ромчета, скочиха да бягат и за секунди взеха стръмните 200 м от главна улица „Венелин” към Гиздова махала. Някои от малчуганите се бяха напикали от страх, разказват шашардисани очевидци.

В квартала тръгнала подписка до премиера Бойко Борисов. Хората искат да ги пази жандармерия след полунощ от въоръжените с брадви роми.

„Както дяволът чете евангелието, така и ромите в Гиздова махала прочетоха заповедта на кмета на Дупница да не берат и да не кършат липите в центъра на Дупница”, възмущават се дупничани. Хората от квартала разказаха, че организаторът на акцията обикалял под липите и давал нареждане кога да режат и кога да хвърлат клоните на уличното пътно платно на „Венелин”. След това ромчета на 5-6 години тичали да вземат клоните и на скришно място да обират нецъфналата липа.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular