Росен Плевнелиев и Деси Банова в любовна изповед: Заедно сме от малко повече от три месеца. Бяхме честни с всички

Росен Плевнелиев и Деси Банова

 

От известно време президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев грее из медиите в необичайна светлина, отразяваща новото му житейско амплоа на половинка на синоптичката от Нова телевизия Деси Банова. Преди време той обяви, че предишният му брак вече е в миналото, а малко след това стана известна и връзката му с телевизионната звезда. В четвъртък одумваната светска двойка получи и възможно най-валидната телевизионна “инициация” – в предаването “На кафе” при Гала, известно като място, където хората изливат душата си.

Разположени на бледорозовия диван, Росен Плевнелиев и Деси Банова направиха своята изповед, следвайки всички правила на “жанра”, известни на публиката при представянето на други прочути двойки като принц Уилям и херцогиня Кейт или още по-актуалния сюжет с годежа на принц Хари и Меган Маркъл.

“Знаех, че рано или късно тази бомба ще избухне. Но всичко надмина очакванията ни. Не бях готова за този голям интерес към връзката ни”, сподели Деси Банова, а Росен Плевнелиев допълни, че Деси е “смела, тя е герой, който денонощно бе преследван от папараци”.

“Моля ви, разберете. Ние не искаме и не можем да скрием нашата любов, но молим за спокойствие”, призова доскорошният президент. Банова каза, че е била против да дават това интервю. “Ние искаме да ходим за ръка и в мола, и в телевизионното студио, и по улиците, затова ще кажем истината”, каза Плевнелиев.

Деси Банова разкри, че Гала е била една от първите й приятелки, която знаела за новата й любов. “Телефонът ми се взриви отвсякъде, обаждания от цял свят, плакахме заедно с мои приятелки”, продължи тя.

“Заедно сме от малко повече от три месеца. От самото начало имахме честен подход към всички. Нашите близки и приятели, бившите ни партньори и децата ни разбраха. Давахме си сметка колко е важно да бъдем коректни. На никого нищо лошо не сме направили, свободни сме и имаме пълното право да се обичаме. Заедно генерираме още повече позитивна енергия”, каза Плевнелиев и допълни: “Бяхме честни с всички”.

Той също получил поздравления от целия свят. “Много бивши и настоящи президенти вече познават Деси”, каза Плевнелиев. 

“Ние успяхме реално и физически да се намерим като сродни души, които искат да правят добро, няма по-голямо нещо от децата, не сме направили на никого нищо лошо”, продължи той.

“Аз знаех от първия миг, когато имах възможността да разговарям с него, че това е невероятен човек”, разкри Деси Банова.

За първи път двамата се срещнали през 2014 година в Ню Йорк. “Уредих си интервю с българския президент, а камерата, която използвахме 12 журналисти, се оказа, че не е при мен и така се получи първият ни гаф. За щастие до мен имаше китайски екип, който ми помогна, а в замяна искаха българският президент да даде интервю и за тях. Още тогава ми направи впечатление, че е изключително добър и общителен”, разказа Деси Банова.

“Държа да отбележа, че от тогава до 26 април тази година никога не сме се засичали отново”, уточни Плевнелиев.

Любовта между тях пламнала, след като се срещнали на официалното раздаване на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев”, когато последвала трескава размяна на есемеси. През юли вече се срещнали на първото си кафе.

Деси Банова сподели как всеки ден благодари на Бог, че я е срещнал с Росен Плевнелиев. Тя винаги се е възхищавала на интелекта му и силата на характера му, защото той е преминал през най-голямата трагедия в живота си – да загуби дете:“Видях едно интервю и много плаках. Бях впечатлена от голямото сърце на този човек, след една такава трагедия хората се затварят в себе си, а при него този позитивизъм, това желание да помагаш на хората”.

“Аз усетих, че тя е сродна душа. Много добра, изключително добронамерена, раздава се денонощно”, включи се Плевнелиев по адрес на Деси.

“Душите ни се намериха. Когато разговарях с този човек, имах чувство, че го познавам от години”, намеси се Деси.

Според нея Росен е “един невероятен баща”. След като го запознала с дъщеря си Йоана, детето й казало: “Мамо, този човек е много умен”.

В началото Гала посрещна влюбената двойка с подаръци и с думите: “Уникални са. Подобни дарове имат президентите Бил Клинтън и Владимир Путин, но и известната звезда Анджелина Джоли”.