Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаС 400 046 лв. общината гради нов Център за настаняване от семеен тип...

С 400 046 лв. общината гради нов Център за настаняване от семеен тип до социалните жилища в Дупница

Цялата сума е безвъзмездна, центърът ще стане готов 2019 г.! Децата, лишени от семеен уют, трябва да го усетят там, каза кметът Методи Чимев

Община Дупница ще получи 400 046,54 лева по Оперативна програма “Региони в растеж” за изграждането на нов Център за настаняване от семеен тип. Той ще бъде изцяло за деца и ще бъде с обем от 12 места за деца и младежи до 18 години. Това стана ясно от писмо на зам.-министъра на Регионалното развитие и благоустройството Деница Николова до кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. “Положителният отговор на нашия проект може само да ни радва. Цялата сума е безвъзмездна и е за ново строителство на този център, който трябва да бъде готов през 2019 година. Функционирането му ще осигури социално включване и равен достъп до услуги на децата, настанени към момента в домове, включително и за децата с увреждания. Намеренията са да бъде изграден в района на социалните жилища, в близост до другия Център за настаняване от семеен тип. Условията в центъра ще бъдат като в един нормален семеен дом – спални, всекидневна, кухня, бани, тоалетни… Тези деца, които са лишени от семейния уют, трябва да го усетят там, доколкото е възможно да го осигурим”, обясни инж. Чимев.

Спални помещения, бани, тоалетни, всекидневни, кухня, перално помещение и други са предвидени за изграждане. Центърът ще бъде и напълно обзаведен на следващ етап, когато започне строителството.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular