Friday, May 3, 2024
HomeСпорт"Самоков" излъчи двама вицешампиони на държавното първенство по бокс в Пловдив

“Самоков” излъчи двама вицешампиони на държавното първенство по бокс в Пловдив

 Иван Стаменов и Божидар Йорданов останаха на косъм от върха, Васил Млекарски стигна полуфинал

Две сребърни отличия попълниха витрината на “Самоков” след държавния лично-отборен шампионат по бокс в Пловдив. Спечелиха ги асовете на клуба Иван Стаменов и Божидар Йорданов, показали впечатляваща техника и мощ на ринга.

Стаменов отнесе Красимир Александров (“Спартак”-Пл) на старта на кампанията в кат. 81 кг, след това взе служебна победа над Атанас Атанасов, а на полуфиналите не остави шанс на доказалия се Алекс Йолов. Във финала обаче Иван не издържа срещу фаворита Божидар Божков, а отделно от това и реферът на двубоя не бе особено убедителен, допускайки грешки в негова вреда.

Божо Йорданов (кат. 56 кг) също демонстрира класа между въжетата. Той се справи последователно с Антонио Иванов и Николай Василев, преди да бъде спрян в битката за титлата от представителя на “Арда” (Кърджали) Сами Соколов.

Третият боксьор от рилския град – Васил Млекарски, надигра по точки Данаил Бенов от Червен бряг на четвъртфиналите, но в следващия етап от надпреварата загуби от перничанина Илиян Симеонов.

Благодарение на силното си представяне в Пловдив “Самоков” зае второ място в отборното класиране, изпреварвайки цели 29 клуба от цялата страна.

“Мисленето на момчетата вече е различно и това се видя в хода на първенството. Не прибързват, взимат правилни решения в ключови ситуации, психически са много по-устойчиви, а това може само да ме радва. Ще продължим да работим още по-усърдно, за да радваме спортната общественост в града”, сподели след шампионата наставникът на самоковци Веселин Райчев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular