Friday, May 10, 2024
HomeСпортСамоков във възторг от домакинството на Файнъл фор на Балканската лига

Самоков във възторг от домакинството на Файнъл фор на Балканската лига

Новината, че Самоков за трети път ще бъде домакин на финалната четворка на Балканската лига, набързо се превърна във водеща спортна тема в рилския град. Заключителната част на юбилейното 10-о издание на надпреварата ще се проведе в “Арена Самоков” на 14 и 15 април, а предложението на БК “Рилски спортист” бе най-добре обосновано измежду офертите на другите три тима – “Блокотехна” (Гевгелия), “Левски Лукойл” и “Академик” (Пд).

Един от големите плюсове на кандидатурата на “Рилецо” е бил осигурената възможност за пряко излъчване на мачовете в национален ефир, което не е било гарантирано от другите кандидат участници на финалното каре.

Домакинството на Самоков на последния етап от лигата е трето от основаването на турнира през 2009 година. Самоковци спечелиха първото издание, а 4 г. по-късно се окичиха с бронзовите медали. Клубът има и две втори места – през 2011 и 2015 г.

Последните два участника във финалната серия ще бъдат определени днес. С огромни шансове за място в четворката е “Левски Лукойл”, който има преднина от 6 т. преди домакинството си на албанския “Тирана”. Пловдивският “Академик” пък има да наваксва пасив от 13 пункта от първия дуел в Косово срещу местния “Башкими” (Призрен).

RELATED ARTICLES

Most Popular