Friday, May 3, 2024
HomeСпортФК "Славия" (Граница) "излъга" като домакин ФК "Велбъжд" в зрелищна среща с...

ФК “Славия” (Граница) “излъга” като домакин ФК “Велбъжд” в зрелищна среща с 3 червени картона

 

Висока резултатност беляза 19-ия кръг на ОФГ “Осогово”, ФК “Кюстендил” дръпна на върха

 

 

ФК “Славия” (Граница) “излъга” с 2:1 навръх 1 април тима на “Велбъжд” (Кюстендил) в зрелищна битка в мач от 19-ия кръг на ОФГ “Осогово”. Очакванията преди срещата за здрав и оспорван двубой се оправдаха напълно. От първия до последния съдийски сигнал отборите се стараеха да покажат най-доброто, на което са способни, в стремежа си да спечелят трите точки и да зарадват многобройната публика, която присъстваше на стадиона в Граница. Отборът на “Славия” контролираше играта през по-голямата част от срещата и заслужено се поздрави с крайната победа над втория в класирането. С мъжката си игра и победа отборът на домакините зарадва публиката на стадиона, която не спираше да ги подкрепя през цялата среща и беше 13-ият играч. Двубоят бе белязан с 3 червени картона (1 за домакините и 2 за гостуващия отбор), но въпреки това феърплеят и футболните достойнства не отсъстваха.

Първото полувреме завърши при резултат 2:0 за домакините след попадения на Христо Кирилов и Денис Нечемски. Гостите върнаха едно попадение в края на срещата, негов автор бе Светлозар Момчилов.

28 гола белязаха този кръг въпреки мокрите терени и ветровитото време. ФК “Кюстендил” се наложи като гост на последния “Сините извори” (Горна Гращица) с класическото 0:3 и дръпна на върха с 3 точки. В оспорван мач “Струмска слава – 1956” (Търновлаг) и “Елешница” (Ваксево) завършиха 1:1. “Ябълково” спечели съседското дерби в Жабокрът с 1:4. “Ботев” (Лозно) победи като гост “Копие” (Копиловци) с 1:3. “Струма” (Невестино) постигна втората си победа в първенството след 2:4 като гост на “Руен” (Богослов). “Струма” (Нов чифлик) се справи безпроблемно като домакин на “Спортист” (Слокощица) с 5:1.

ФК “Кюстендил” е лидер с 44 точи, пред “ФК “Велбъжд” (Кюстендил) с 41 и ФК “Ботев” (Лозно) с 33 т. На дъното е ФК “Сините извори” с едва 2 точки.

Заради заснежените и подгизнали терени мачовете от 18-ия кръг, който трябваше да се играе на 25.03. (неделя), бе отложен за 1 май.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular