Friday, May 3, 2024
HomeСпортСамоковецът Ивайло Стоянов триумфира с купата на Sandanski Open 2017, пребори асове...

Самоковецът Ивайло Стоянов триумфира с купата на Sandanski Open 2017, пребори асове от половин България

 

 

Най-добрата ракета на Самоков Ивайло Стоянов е големият победител в последния за годината турнир по тенис на корт Sandanski Open 2017. Участие в надпреварата при мъжете взеха внушителните 40 спортисти от София, Варна, Бургас, Шумен, Враца, Пловдив, Самоков, Петрич и Сандански, като всички те показаха огромно желание за игра, оценено подобаващо от горещата публика.

Стоянов започна спортната проява по убедителен начин, разгромявайки с 6:1 Борислав Митков на осминафиналите. След това Иво отнесе със същия резултат Валентин Бонев на четвъртфиналите, а на полуфинала се справи със съпротивата на добрия си приятел Костадин Панов.

В битката за титлата 39-годишният ас надигра с 6:2 Росен Марков и прегърна за първи път трофея от веригата “Уикенд тур”. Двубоят продължи около час, а зрителите имаха възможността да се насладят на продължителни разигравания, мощни сервиси и порой от уинъри, волета и ретури.

“За първи път участвах в това състезание и съм приятно изненадан от организацията му. Впечатлен съм и от онлайн системата за резултатите, която улеснява много играчите. Най-сериозният ми конкурент за титлата беше Костадин Панов, който е от Сандански и познава настилката отлично. Той ме затрудни най-много, но за щастие този път победата бе за мен. Взех титлата, защото се намирам в отлична форма – показах постоянство, стабилност от основната линия и добър сервис, което се оказа от решаващо значение”, сподели след финала щастливият Ивайло Стоянов. Наградата за първенеца бе ваучер от “Баболат” и нощувка за двама в “Интерхотел Сандански”.

 

На снимката: Ивайло Стоянов

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular