Съпругът Георги събуди с букет цветя учителката от Дупница Валентина Грънчарова за 50-ия й юбилей, празнува няколко дни с 3 торти

 Плаках от вълнение – толкова обич и внимание не бях получавала, призна обичаната педагожка

 

Учителката от Дупница Валентина Грънчарова посрещна 50-и юбилей с най-близките си и уважавани хора. Валя чества кръглата си годишнина така, както преди десетилетия се вдигали сватби – няколко дни.

Валентина Грънчарова

„Честно казано, не изпитвах особено вълнение от наближаването на датата на юбилея, защото 50 години са много и човек знае, че вече младостта е отминала и по-скоро се оказва на предела на старостта… Оказа се обаче, че имах чудесен и незабравим рожден ден, който празнувах няколко пъти.

Моменти от празникаПрез годините, откакто съм в Самораново, се създаде една хубава традиция на този ден да ходим на планина с колегите и там да празнуваме. С напредването на годините, с пенсионирането на много от най-близките ми колеги и с нарастването на стреса в училище тя се загуби”, обясни Валентина Грънчарова.

Обичаната педагожка допълни: „В деня на юбилея първи ме събуди с букет цветя съпругът ми Георги, с когото сме заедно вече 30 години. Така е, откакто сме женени. След това с учениците от начален етап ходихме на екскурзия до София. Тръгнах без особени очаквания за деня, но обичта на децата и колегите ме зареди с много положителни емоции. Много от тях идваха с букети в ръце, а в автобуса моята приятелка и колежка Лилия Дотина организира своеобразен концерт от песни, които ми посветиха. Очарова ме изработената от нея картичка с посвещение. Плаках от вълнение – толкова обич и внимание не бях получавала.

Вечерта също ми поднесе изненада – моят адаш Валентин Грънчаров, който е бивш учител, а сега е спортен журналист в „Дарик радио”, отправи чудесен поздрав в неговото предаване „Спортно шоу Гонг” и обеща да посетят с екипа на предаването училището в Самораново.

След два дни посетих родителите си в село Вратца, Кюстендилско, и заедно с тях отпразнувахме моя и рождения ден на майка ми, който е на 2 ноември.

Официалното тържество беше скромно и се състоя в неделя в ресторант „Наслада“ в Градската градина. Избрах него, защото при хубаво време можем да се разходим, децата да поиграят, а и храната е хубава. Споделих радостта си с моите две сестрички Елеонора и Теменужка и техните семейства. Малката е администратор в балнеосанаториума в Кюстендил, а средната – в КАТ-Дупница. Аз съм най-голямата, израснах в многодетно семейство. Много радост ми донесоха моите две дъщери Радина и Виктория, които много обичам и с които споделям хубавите и лошите моменти. Голямата е семейна и работи като анализатор база данни в интернационална фирма в София. И тя попадна в голямо семейство – на Любима и Кирил Ранови от Червен брег, които са горди родители на трима синове. С Любима сме колежки и приятелки, планираме заедно почивките си, събираме се по различни поводи. Щастлива съм, че се разбираме и си помагаме.

Освен моите роднини споделих момента с моите най-добри приятели Дафинка Георгиева (бивш главен счетоводител на общината) и съпруга й Ради, на чиито близнаци ние с Георги сме кръстници, с д-р Мая Костадинова, която освен добър приятел е и наш семеен стоматолог, с Емилия и Георги Станкови от Самораново”.

Валя получила чудесни подаръци, от които един я трогнал много. „Много ме развълнува шарж, който е уловил моите хобита и призванието ми на учител. Благодаря на Дафинка за оригиналния подарък, който ще ми остане за спомен, когато остарея и вече не мога да карам ски.

Третата по ред торта занесох в училище, където почерпих колегите, а те ми подариха ваучер за СПА уикенд в Банско, защото знаят, че обичам да плувам и да се разхождам в планината.

И така събитията и емоциите ме опровергаха – имах чудесен празник. Пожелавам на всички, когато стигнат тази хубава възраст, да усетят толкова обич и внимание, колкото получих от хората около мен. Благодаря им!”, сподели Грънчарова.

Валя е сред разпознаваемите лица в Дупница. Работи като начален учител в училището в с. Самораново и е бивш председател на общинската структура на партия „България на гражданитев Дупница.