Friday, May 3, 2024
HomeНовиниСвятСАЩ: Планът за атака срещу Северна Корея е готов

САЩ: Планът за атака срещу Северна Корея е готов

 

Пентагонът е разработил схема за изпреварващи удари по 20 военни обекта в КНДР

 

Министерството на отбраната на САЩ е разработило план за нанасяне на изпреварващи удари по около 20 военни обекта в Северна Корея от бомбардировачи Б-1 “Лансър”, обяви американската телевизия NBC, цитирана от ТАСС.

Агенцията отбелязва, че съобщението е дошло на фона на крайно напрегнатата обстановка на Корейския полуостров. Северна Корея извърши наскоро редица ракетни изпитания, а вербалната конфронтация между режима в Пхенян и президента на САЩ Доналд Тръмп ескалира през последните два дни.

В американската военновъздушната база “Андерсън” на остров Гуам се намират шест свръхзвукови стратегически бомбардировачи Б-1 “Лансър”. От края на май те са изпълнили 11 тренировъчни полета, имитиращи удари срещу Северна Корея, за последно – на 7 август.

Пентагонът предвижда в евентуалната операция да участват спътници, дронове, изтребители и разузнавателни самолети, заяви NBC, цитирайки свои източници. Приоритетни мишени ще бъдат пускови площадки за ракети, изпитателни комплекси и логистични сгради.

Според източниците на американската телевизия разузнаването на САЩ е уверено, че разполага с точна информация за разположението на въпросните обекти. То се е сдобило с част от данните чрез анализ на сведенията за ракетните опити на Северна Корея в последно време.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular