Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионСамоковСъветници: Получава ли шефът на строителното предприятие в Самоков Ангел Главев военна...

Съветници: Получава ли шефът на строителното предприятие в Самоков Ангел Главев военна пенсия и няма ли базработни, та кметът Георгиев е назначил пенсионер?

Докога шефът на строителното предприятие в община Самоков Ангел Главев ще продължава да работи, ако наистина е пенсионер и получава военна пенсия?, питаха се съветници в ОбС залата.

Владимир Георгиев

Това стана по време на сесия на Общинския съвет, когато Главев отчете обектите, по които е имало дейности през миналата година, и изразходваните средства. Направени са ремонти на отделения в болницата, в библиотеката, ремонтирани са пейки и кошчета в Туристическата градина, правен е ремонт в стадион „Искър“-Самоков на стойност 14 840 лв. В отчета се посочват изградените спортни площадки, ремонтът на таблата за парламентарните избори, монтирането на кабинките за гласуване, отчетени са ремонтите в детските градини и филиалите им в селата, строителните дейности в селските читалища и в училищата, в кметствата на селата и т.н. В отчета се оповести, че през 2017 г. са извършени дейности на стойност 304 343 лв. с ФРЗ 95 404 лв. В същото време обаче самоковци питаха: „Докога Георгиев ще държи на работа пенсионери? Шефът на строителното предприятие Ангел Главев не е ли пенсионер с военна пенсия? Няма ли безработни хора в Самоковско, та кметът Вл. Георгиев е назначил човек в пенсионна възраст?“

Отчетът бе приет от съветниците без въпроси. На други сесии неведнъж е имало коментари, че в град Самоков се трошат пари за безсмислени обекти, а хората от селата нямат елементарни условия за живот. В много от селата, като например Драгушиново, улици не са виждали асфалт с години.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Селата в Самоковската община са със затихващи функции и вече приличат на изоставени селски гробища!?
    Въпроса е, че кмета в единодушие с общинските съветници не ги вълнува визия за развитието на самоковската община, а акъла като че ли им стига само да разпределят общинските пари!?
    И е чудно, кога някой от общинските съветници ще се чукне по кратуната и ще му светне светлата мосъл че владе бармано е вреден за общината и е редно целия общински съвет да го подсети да се махне час по скоро от мекото и удобно кметското кресло!? Като му поиска оставката!?

  2. То и града е със затихваща функция не само селата. Ако човек обиколи града по околовръстният път и погледне входните артерии ще се чуди къде отива :в града на възрожденците или в някакво циганско гето. За улиците изобщо няма какво да се коментира а за последният ремонт на моста въобще без коментар.

Comments are closed.

Most Popular