Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаСемейни войни серия №... Райка Минчева от Самораново: Насред село Георги Атанасов обиди...

Семейни войни серия №… Райка Минчева от Самораново: Насред село Георги Атанасов обиди синовете ми, отвърнах му „Да те е..т псетата”, той взе да ме души

 

Синът Тодор Минчев: Майка ми не го е удряла, кучето на Атанасов ме нападна, той не му се скара, а ме измаа с бастуно по челото, осъдих го, дължи ми 1500 лв.

„Братовчед ми Георги Атанасов ме души насред Самораново. Хвана ме за гушата и вдига нагоре лицето ми да не мога да викам”, разказа пред екип на вестник „Вяра” Райка Минчева, показвайки следите от пръстите на роднината си върху шията си, хвърляйки нова светлина върху скандала, който гори между тях от десетилетия.

Георги Атанасов

„Започнах да викам „Олелее, помощ”. Добре че синът ми дойде да ме отърве. Докарали го до селото, а той като видял колелото на Атанасов и чул виковете, си казал: „Този само бие мама”. Дойде, бумна го във витрината на лавката, до която бяхме. Аз не съм удряла Георги. Ръката ми е вързана, душко, ходя на превръзки през ден. С другата ръка държа бастуна. Как ще се извъртя аз, за да го тепам, ега го утепат… От близкото кафене дотичаха още петима човека, че го удържаха. Искаше да ухапе сина ми, а мен за ръката. Викнаха полиция, викнаха линейката. Носът ми беше поаленял.”

Тодор и Райка

„Аз и майка ми не сме били Георги Атанасов. Точно обратното – Атанасов преди няколко дни нападна майка ми. Той си търси поводи за разправии. На шията й стоят отпечатъците от пръстите му”. Това заяви синът Тодор Минчев от Самораново в отговор на твърдения на бившия шлосер Атанасов, който преди няколко дни се оплака, че е бил бит от майката на Тодор – Райка Минчева.

Тодор Минчев

За крамолата 74-годишната Райка каза: „Цял живот Георги Атанасов ни тормози. Той ми е братовчед, бащите ни са братя. Онзи ден той беше пред мен на лавката, аз си чаках реда. Носеше фалшиви билети, които дава на вестникарката. Тя ги прегледа и му каза, че няма печалба. Когато той си тръгна, аз пристъпих напред. Взеха ми билета, имах печалба от 3 лв., Георги отстъпи, но започна да вика: „Попа (другият син на Райка – Борис Минчев, бел. ред.) е..л еди-кого си”. А човекът е умрял преди 15 години. После започна да говори други неща срещу синовете ми. Каза, че синът ми Тодор Минчев бил сакатник, бил впрегал каруцата, както карал гюбре. Баща ми е умрял преди 50 години, а Атанасов говори, че някакъв горски искал да го трепа. Тогава се ядосах и му казах: „Да те е..т псетата, не те е срам!” Тогава той се нахвърли върху мен.

Медицинската сестра от линейката, която дойде, каза, че Атанасов има само драскотина, ще я промият и ще мине, но го закараха до Бърза помощ. Ние като отидохме после до Бърза помощ, за да си вземем медицинско, разбрахме, че той е избягал. Взехме медицинското и отидохме в полицията, но не знаехме, че той е там. Тошко пишеше обяснение, Атанасов излиза и започва да ни обижда. Крещя „Лъжци, лъжци!…” Райка Минчева показа два белега от двете страни на лицето си, останали след нападението.

„Водихме вече дело и го осъдихме, на делото той искаше да се бие. На 5 октомври го осъдиха за нанасяне на средна телесна повреда, разби ми главата с бастуна”, включи се и Тодор. За случая, заради който той е осъдил Атанасов, Тодор каза още: ”Тогава ме нападна неговото куче, а той, вместо да се скара на кучето, ме измаа с бастуно по челото, защото се опитах да изгоня кучето с камък. Нямаше камък, намерих едно пластмасово кошче и хвърлих него. Удари ме, без да очаквам. Осъдиха го условно на 2 години и 8 месеца и да ми плати 1500 лв. обезщетение. Не ни е дал парите. Ходи два път в седмицата на подпис. Затова ни мрази и търси начин да ни мъсти. Докато се опитвах да отърва майка ми, той ми скъса ризата, разпрана е под мишницата, аз го дърпах за якето”.

Баба Райка допълни: „Георги Атанасов е осъден от Николай Ганчев, сега го съди и Ивайло Дамянов. Сложи бомба в двора на Борис Дотин. Откриха в дома му нередовно оръжие. Кметицата му е племенница, дъщеря е на сестра му. Той я тормози. И нея обиждал, искал той да е кмет”.

„Обижда ни всеки път, щом ни види. Казва ми: „Хайл Хитлер”. Каза го и пред полицията. Да каже какво значи това. Само пише жалби и праща. Знаят го и в полиция, и в прокуратурата като Жоро Гадния”, оплака се Тодор. То отбеляза, че Георги го псувал. Показа и ризата си, за която твърди, че е била скъсана от Атанасов при стълкновението.

„Ден и нощ ми треперят дрехите от страх. Страх ни е да не ни запали”, добави Райка. Тя уточни, че живее сама, другият й син – Борис, живеел в друга къща в Самораново, а Тодор – в с. Овчарци.

Припомняме, че Георги Атанасов се оплака в редакцията от роднините си Райка и Тодор Минчеви и представи медицинско свидетелство и жалба до полицията във връзка със случая. Бившият работник в ЗРНО твърди, че Тодор и Борис Минчеви са го били няколко пъти тази година, а на всичко отгоре Тодор го осъдил, но с лъжесвидетели. Заради това се закани, че ще протестира пред сградата на съда в Дупница.

Съседка на Минчеви се включи в разговора: „Атанасов не е човек, цяло село е пропищяло”, отсече тя.

Видео може да видите ТУК

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular