Tuesday, May 7, 2024
HomeСпорт„Септември“ (Симитли) победи „Беласица“ с 1:0 в Първомай с гол от дузпа

„Септември“ (Симитли) победи „Беласица“ с 1:0 в Първомай с гол от дузпа

 

Около 200 зрители на стадиона в село Първомай изгледаха контролната среща между отборите на „Беласица“ (Петрич) и „Септември“ (Симитли). Очакванията от феновете да стане добър мач се оказаха верни, защото отборът на гостите е един от силните тимове в групата.

Срещата започна равностойно. В 13-ата минута Запро Динев от домакините проби по десния фланг и от зоната за изпълнение на корнер насочи точно топката към свободния Тодор Кръстев, който от десетина метра, вместо да скъса мрежата, извиси топката високо в аут. В 25-ата минута при контраатака на гостите по десния фланг последва центриране в наказателното поле на домакините и топката срещна ръката на капитана на „Беласица“ Любомир Граминов. Елитният главен съдия Вангел Вангелов отсъди дузпа, която Тихомир Костурков превърна в гол за 0:1.  До края на първото полувреме гостите провеждаха по-качествени атаки и само навременната намеса на вратаря Кирил Георгиев бе причина да не се покачи резултатът в полза на „Септември“, изпреварвайки Викторио Везаров и отразявайки удара на Тихомир Костурков.

Второто полувреме бе доста интересно, с атаки пред двете врати. В 65-ата минута Аспарух Шамкалов бе близо до изравняване на резултата, но ударът му с глава не бе точен отблизо. Най-чистото си голово положение младите петрички футболисти проиграха в 85-ата минута. Тогава влезлият в игра Атанас Георгиев се пребори на границата на наказателното поле с излезлия напред вратар на „Септември“. Топката бе насочена към Фейзи  Бекташев, който стреля към опразнената врата, но за жалост тя премина на сантиметри встрани отляво в аут.

Това е вторият контролен мач на футболистите на „Беласица“, в първия те победиха U-19 на „Пирин“ (Благоевград) с 2:1.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular