„Септември” (Симитли) срази „Беласица” с 4:0 в Коларово.

Феновете напуснаха стадиона огорчени от съдийството и бездушието на част от футболистите

 

Зле започна мачът за футболистите на „Беласица” (Петрич) срещу „Септември” (Симитли). Още във 2-рата минута главният съдия Георги Димитров, който с неточните си отсъждания предизвикваше присъстващите на стадиона, отсъди фаул в полза на „Септември”. Зад топката застана Даниел Гогов, който от 25 метра извиси кълбото над изградената стена на домакините и тя се спря в долния десен ъгъл на Благой Стоянов за 0:1. От този момент нататък футболистите на „Беласица” заиграха в полето на гостите от Симитли. Опитите им за промяна на резултата обаче стигаха до никъде заради неточност в завършващата част на удара. Гостуващият тим насити собствената си половина, пресираше доста успешно футболистите на „Беласица”, като напред остави само опитният Боби Хазуров.

В 19-ата минута неразбирателството между Владимир Кабранов и Марти Таушанов бе причина да не се стигне до изравняване на резултата. Две минути по-късно Симеон Бояджиев изведе Марти Таушанов в наказателното поле на гостите и отново нищо. При ответна атака на футболистите от Симитли Боби Хазуров бе изведен фронтално, напредна и от около 30 метра опита да прехвърли вартаря на „Беласица”, но топката излезе в аут. В 33-тата минута  поредно чисто голово положение за домакините бе пропиляно. Тогава Симеон Бояджиев изведе отдясно Марин Георгиев, последва шут, вратарят Димитър Пангев изби с крак кълбото и в добавката Стефан Назъров от два метра не успя да изпрати топката в мрежата.

В 41-вата минута главният съдия Георги Димитров си спечели за пореден път гнева на зрителите след като отсъди дузпа в полза на гостуващия тим, която Боби Хазуров превърна в гол за 0:2. В 2-минутното продължение Аспарух Шамкалов падна в наказателното поле на „Септември”, но стоящият наблизо главен съдия не видя нарушение за дузпа.

Второто полувреме започна също зле за отбора на домакините. В 51-вата минута Васил Божинов се понесе по крилото, насочи остро топката зад защитата на „Беласица” и за Боби Хазуров не бе трудно да я отклони в мрежата за 0:3. Три минути по-късно главният съдия Георги Димитров показа втори жълт и червен картон на Любомир Граминов и „Беласица” остана до края с човек по-малко на терена. В 69-ата минута резултатът нарасна на 0:4 и за всеки от присъстващите на стадиона в Коларово бе ясно, че отборът на домакините ще претърпи тежка загуба с четири гола разлика, което е прецедент в историята на футбола между двата клуба.

След мача Иван Златински – старши треньор на „Беласица”, заяви: „В този мач главният съдия се подигра с нашия отбор и ни отряза главите. Първият гол бе отбелязан от несъществуващ фаул, а вторият от смешна дузпа. Втората част на срещата арбитърът продължи да ръководи безобразно и така се стигна до този неочакван резултат.”

„Радвам се че постигнахме победа срещу един от добрите отбори в групата, и то като гости. Рано отбелязаният гол в наша полза повлия добре за духа на нашите футболисти. Макар и без четирима основни състезатели заради контузии и наказания, момчетата, които заеха техните места, се справиха на ниво, за което им благодаря. Не бива да се заблуждаваме с тази победа. Трябва да бъдем постоянни и за в бъдеще.”, коментира Спас Стоименов – старши-треньор на „Септември”.