Friday, May 3, 2024
HomeСпортСкъсано сухожилие спира аса на „Рилецо” Димитър Маринчешки за връщане в игра

Скъсано сухожилие спира аса на „Рилецо” Димитър Маринчешки за връщане в игра

 

Стана ясна причината, поради която крилото на „Рилски спортист” Димитър Маринчешки пропусна последните две срещи на тима си – първия четвъртфинален сблъсък за Купата срещу „Ямбол” и мача с „Берое” във вътрешния шампионат. Оказа се, че гигантът е скъсал сухожилие на пръст на ръката и по предписание на лекарите му е назначена почивка.

Това означава, че Маринчешки, който до момента има средно по 7,0 точки и 4,2 борби на мач със синята фланелка, ще е под въпрос не само за предстоящия реванш между „Рилецо” и ямболии за националния трофей (днес от 18,00 ч в „Арена Самоков”), но и за шампионатния дуел със същия противник в събота в Ямбол.

В лазарета на самоковския клуб продължава да е и младокът Денислав Вутев. Центърът получи тежка луксация на капачката на лявото коляно през октомври миналата година и оттогава досега води възстановителен процес.

Добрата новина за старшията Людмил Хаджисотиров е свързана със завръщането в игра на Златин Георгиев-Голди, който доскоро също лекуваше контузия. Нещо повече – синът на легендарната Петкана Макавеева дори може да попадне в стартовия състав за битката срещу „Ямбол” довечера. При нов успех „Рилецо” ще си гарантира място на полуфиналите за Купата, където ще срещне победителя от двойката „Академик” (Пд) – „Берое”.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular