Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковСмрад от контейнери „отрови” курорта Боровец, тормозят летовници и собственици на заведения

Смрад от контейнери „отрови” курорта Боровец, тормозят летовници и собственици на заведения

 Съдовете за смет бяха поставени на празен общински терен в близост до ресторантите, настояваме да се преместят, оплакаха се читатели до в. „Вяра”

 

Неприятни миризми, разнасящи се от контейнери в близост до ресторанти, изтормозиха туристите и управители на ресторанти в к.к. Боровец, оплакаха се от курорта.

Вонята се приплъзвала от няколко големи контейнера. Недоволството на гостите и ресторантьорите се дължи на това, че съдовете за отпадъци били поставени директно до търговска улица и в непосредствена близост до заведенията им.

„Интересува ни има ли някакъв правилник за поставянето на контейнерите за отпадъци в Боровец? Кой и как решава къде да се поставят съдовете за смет и колко на брой да са? Преди дни бяха поставени на празен общински терен (фундамент) няколко контейнера в непосредствена близост до ключова търговска улица и до ресторантите ни. Това е сериозен проблем в центъра на курорта, който тормози не само нас, ресторантьорите, а и туристите. Не е ясно какви са тези “чистофайници”, които ги поставиха тук през малките часове на нощта. Тук не им е мястото – има ресторанти, магазинчета за всякакви сувенири, дрехи, алкохол, дюнери. Спазват ли се наредби къде да бъдат разположени, на какви места съгласно изготвена схема? Има туристи, които искат да минат от тук и да разгледат “европейския курорт на боклука”. Дано да има реакция от страна на общината. Настояваме да бъдат преместени на регламентирано за тях място”, разказа от курорта възмутеният ни читател.

Снимки на поставените преди дни контейнери в курорта, които препречват любимото място за разходка на туристи и местни, пълнят електронната поща на община Самоков, но все още няма реакция. По този повод социалната мрежа бе залята от коментари  на самоковци и възмутени туристи. Владимир Митков коментира: “В Боровец по време на сезона – Без коментар! А иначе курортът е пълен, хотелите и ресторантите работят сравнително добре и на пълна пара, само община Самоков не се знае къде е. Но пък такса смет и за фирмите, и за гражданите в курорта е неколкократно по-висока”.

Анна Сичанова допълни: “Все по-често се питам общината ни степенува ли по важност проблемите за решаване? Бездомни кучета, безпричинно отрязани дървета, боклук залива курорта, който е лицето на България, и още много други проблеми. Населението на Самоков ясно показва кои са най-важните проблеми, но те не съвпадат с преценката на кмета”.

 

 

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. РЗЕШЕНИЕТО Е ЕДНО БЕ ХОРА ОТ СЕ АБИТЕ. ИМА И ДРУГИ КУРОРТИ. КАТО МИСЛЯТ САМО ЗА ДЖОБЧЕТАТА СИ НЕКОИ ХОРА ТАКА Е АЙДЕ ИДАТ ИЗБОРИ ПА ЧЕ СИ ГИ ИЗБЕРЕТЕ !!!!

  2. Контейнерите за смет ги поставят от сметосъбиращата фирма и такива които се занимават с доставка на контейнери за разделно събиране. Писал съм и преди, че където се поставят контейнери за общо ползване, веднага се оформя там най мръсното място, където законно всеки си оставя боклука. И в Самоков има много места, където няма нужда от обществени контейнери, но изглежда управниците ни имат интерес от поставянето на повече съдове, за да задоволят апетитите на тези мафиотски структури. Ако поставят на тротоара пред моя дом контейнер, още на другият ден ще се оформи сметище. С тая цигания в Боровец заслужаваме да не дойде нито един турист! Колко по чисто би било, ако в задният двор на всеки хотел има скрити зад параван контейнери и да се ползват само от тях. За капанчетата също скрити зад параван по малки съдове и никакви по средата на улицата. С поставянето на нови съдове само пълним ненаситните гуши на шепа мошенници.

Comments are closed.

Most Popular