Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаСнабдител осъди „Агротема” ЕООД – Дупница за неизплатени заплати, фирмата плаща над...

Снабдител осъди „Агротема” ЕООД – Дупница за неизплатени заплати, фирмата плаща над 4300 лв. на бившия си работник Иван

Справка в Търговския регистър показва, че „Агротема” е с едноличен собственик и управител Валентин Димитров

 

Снабдител осъди бившия си работодател за неизплатени трудови възнаграждения, съобщават от Районния съд в Дупница. АГРОТЕМА ЕООД със седалище и адрес на управление гр. Дупница, ул. „Николаевска” № 58, ще трябва да брои на Иван Г.И. над 4300 лв. Сумата включва 2638.19 лв. главница за неизплатени заплати за близо 3 години, 351.16 лв. лихва за забава, лихва върху главницата, 1200 лв. деловодни разноски и 119. 56 лв. държавна такса върху размера на задължението по сметка на ДРС.

Ищецът е работил в дружеството по трудов договор от 30.04.2009г. като снабдител. На 20.07.2012г. бил дисциплинарно уволнен, но не му били платени заплати за периода от 1 август 2009 до 20 юли 2012 г. От осъдената фирма оспорвали иска, с твърдение, че с допълнително споразумение от 01.01.2011г. ищецът е назначен на половин работен ден и основна заплата от 200 лв. В жалбата за оспорване на иска ответникът твърди, че ищецът е откраднал ведомостите от фирмата, заради което е образувано наказателно производство, и моли то да бъде спряно до произнасяне на съда по вината на ищеца. Освен това твърди, че редовно е плащал заплатата на ищеца, докато е работил в дружеството. Ответникът претендира да му бъдат платени и деловодни разноски, става ясно от решението на съдия Людмила Панайотова.

С помощта на вещо лице от НОИ съдът е установил, че са налице законови предпоставки за уважаване на искането на ищеца да му бъде платено договорено трудово възнаграждение за исковия период. Ищецът е доказал, че работодателят му не е изпълнил задължението си по трудовия договор да му превежда отработената заплата и да внася дължимите осигуровки за това. Ответникът пък е доказал, че ищецът е признат за виновен в престъпление по чл.319 от Наказателния кодекс (НК) и на основание чл.78 „а” НК му е наложена глоба от 1000 лв. за това, че е укрил ведомостите на предприятието, след като е бил дисциплинарно уволнен. Рeшението подлежи на обжалване пред Кюстендилски окръжен съд.

Справка в Търговския регистър показва, че АГРОТЕМА ЕООД е с едноличен собственик и управител Валентин Димитров. Фирмата е с предмет на дейност покупка на стоки или други вещи с цел да ги препродаде в първоначален, преработен или обработен вид, продажба на стоки от собствено производство и т.н.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular