Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерник(Снимки +18) Ужас! 14 кучета на синджир умряха от глад и жажда в...

(Снимки +18) Ужас! 14 кучета на синджир умряха от глад и жажда в пернишка къща, стопанинът Ростислав арестуван

Ветеринарят д-р Стефан Ковачев: Апокалипсис! Животните са използвани за незаконни боеве, съседите са мълчали

Екозащитничката Аделина Александрова намери нови домове в Европа на оцелелите 5 кучета

Ветеринарният лекар д-р Стефан Ковачев е в състояние на шок от труповете на 14-те измрели от глад и жажда 14 кучета в двора на пернишка къща.

Д-р Стефан Ковачев

Къщата е собственост на 26-годишния Ростислав, който най-вероятно ги е отглеждал за боеве.

Аделина Александрова

Те са от породата средноазиатска овчарка. В двора на младежа е имало кости и на други кучета, така че е трудно да се каже колко точно животни са загинали при тези ужасяващи условия, заяви ветеринарният лекар от Общинския кастрационен център д-р Стефан Ковачев. Апокалипсис нарече той картината, на която се натъкнали в двора на пернишката улица „Малашевска” проверяващите. Той недоумява и от безразличието на съседите, които са си мълчали за случващата се жестокост спрямо животните, въпреки че няма как да не са чували воя на умиращите от глад кучета, няма как да не са усещали зловонната миризма от разлагащите се трупове на мъртвите четириноги. Д-р Ковачев също смята, че животните са използвани за бой или нещо друго незаконно.

Едно от спасените животни

По неофициална информация благодарение на природозащитника Аделина Александрова за оцелелите пет кучета са намерени стопани от Европа.

По случая се води следствие.

Едно от спасените животни

Както «Вяра» писа, в първия работен ден от седмицата от пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха, че в двор на имот в Перник са намерени множество починали кучета, чиито трупове били в различна степен на разложеност. Освен това били открити и живи животни, които били иззети и настанени в Общинския кастрационен център. Собственик на имота бил 26-годишен перничанин, който е бил задържан за 24 часа. До зловещата находка се стигнало, след като служители на реда и представители на Общинския инспекторат се задействали след получен сигнал на граждани.

Вчера стана ясно още, че намерените мъртви кучета са 14 и всички те са били вързани на синджир. Ветеринарите са категорични, че са починали, тъй като дълго време са били оставени без храна и вода.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular