Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилСребро за кюстендилеца Георги Матуски на ката от 10- та Световна Карате...

Сребро за кюстендилеца Георги Матуски на ката от 10- та Световна Карате Купа в Умаг, Хърватия, съдийско решение го лиши от медал на кумите

 

 

Осем състезатели на “Шурикен” участваха в Световната Купа и лагера

Състезателят записа пет убедителни победи, отстъпи само на представителя на Индия

Сребърния Георги Матуски с Емил Димитров /вляво/ и Веселин Димитров

 

Георги Матуски от карате клуб “Шурикен” се окичи със сребърен медал в дисциплината ката при 10-11 годишните на 10- та Световна Карате Купа за деца, кадети, джуниори, мъже и жени до 21 год.

Хърватският град Умаг, бе домакин на престижната надпревара. като преди това се проведе семинар с двуразови тренировки със 7 световни шампиони по ката и кумите. Участие в състезанието взеха 2059 състезателя от 64 държави. Кюстендилския клуб “Шурикен” на лагера и състезанието участва с 8 каратеки- Мартин Василев, Радослав Йорданов, Георги Матуски, Владимир Назъров, Йордан Шишков, Янислав Миленков, Андрей Тодоров и Велизар Колешански.

Президентът на клуба Емил Димитров беше съдия на състезанието, а треньор бе  Веселин Димитров.

Кюстендилската каратека се нареди втори, отстъпвайки само на индийския състезател

 

Георги Матуски стана вицесветовен шампион след 5 убедителни победи над 40 деца в категорията и само на финалната среща отстъпи от състезател на Индия. Георги остана на косъм от бронзовия медал и в дисциплината кумите като съдийското решение го остави на 5-то място.

Владимир Назъров се нареди 9-ти на кумите и записа 2 победи на ката до 14 годишни. По една победа постигнаха Мартин Василев- ката и Радослав Йорданов- кумите.

“Състезанието беше изключително силно, лагера много полезен с тренировки на високо ниво със световните шампиони. Представянето на всичките ни състезатели беше достойно предвид силната конкуренция”, заявиха от кюстендилския клуб.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular