Thursday, May 2, 2024
HomeСпортСпортист №1 на Кюстендил за 2017 година в състава на класиците за...

Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година в състава на класиците за престижния турнир “Тахти къп”

 

Августин Спасов попадна в сметките на Армен Назарян ще се бори при най- леките е Махшахр (Иран)

В края на тази седмица националите ни по борба ще имат първа международна проверка за новия сезон. Отборът ни в класическия стил, воден от старши треньора Армен Назарян, замина за престижния турнир “Тахти къп” в Махшахр (Иран). Наставникът ще разчита на пет състезатели, а сред избраниците е и възпитаника на кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви”- Августин Спасов.

Роденият в Бобов дол борец, стана Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година. Той е полуфиналист от Световното първенство по борба, в класическия стил за мъже до 23-годишна възраст. Класира се 10-ти на Европейското първенство до 23 години. Августин Спасов е сребърен и бронзов медалист от държавните лични и отборни шампионати при мъжете. Негов треньор е Валери Райчев. На турнира в Иран той ще се бори в кат. 60 кг.

В състава е и върналият се от лечение на травма Тарек Абделслам, който през миналия сезон спечели европейската титла. Той ще стартира в категория до 87 кг. На тепиха ще излезе и Даниел Александров, бронзов медалист от Баку 2015, който ще се бори при 82-килограмовите.

Останалите двама състезатели в отбора са в кат. 67 кг Дейвид Димитров и в кат. 72 кг Стоян Кубатов. Схватките са през уикенда.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular