Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаТИР с 24 т пелети на косъм да се обърне в Дупница,...

ТИР с 24 т пелети на косъм да се обърне в Дупница, шофьорът Чавдар от Кюстендил: Усетих нередност, товарът беше закрепен с ремъци

 

ТИР, превозващ пелети, за малко да се обърне на кръстовището на бившата сграда на „Булгартабак”. Очевидци съобщиха, че  товарът на камиона е бил на косъм да се изсипе дърху преминаващите автомобили и е съществувала опасност да предизвика верижна катастрофа.

Тирът обърна към склада срещу фармацевтичния гигант.

Природозащитничката Д. Милева е настигнала тира пред пожарната и е сигнализирала на шофьора, че товарът му с пелети всеки момент ще обърне тира. Шофьорът Чавдар Чавдаров, който е кюстендилец, пътува от Самоков за Гърция и превозва 24 т пелети за Солун. „Товарът е пристегнат по всички правила с ремъци, но между Самоков и Дупница спрях и пристегнах отново пелетите, усетих нередност”, сподели шофьорът. Той се върна отново в близкия дупнишки склад за помощ. В опита си да подпре товара, си уби ръката, разкъса панталона и одра лявото си бедро. В дупнишки склад срещу фармацевтичния гигант работници с мотокари съдействаха  на кюстендилския шофьор.

RELATED ARTICLES

Most Popular