Saturday, May 4, 2024
HomeСкоростиToyota Corolla 50 Million Edition: Япония чества бестселъра

Toyota Corolla 50 Million Edition: Япония чества бестселъра

Японският концерн празнува 50-милионния тираж на най-популярния си модел

50 милиона продадени Toyota Corolla са впечатляващ юбилей – специалните модели в Япония по този повод обаче не претендират за изключителност.
Между 1966 и 2021 г. Toyota е продала над 50 милиона броя от Corolla по целия свят. Това прави компактния японски модел най-продавания автомобил в света. Сега Toyota празнува в Япония 50-милионната си Corolla със специална версия 50 Million Edition. Тя обаче е далеч по-малко сензационна от повода за празненството.
Специални джанти и специална боя
50 Million Edition се предлага и в трите изпълнения на каросерията – седан, хечбек и комби. Toyota оборудва комбито и седана със специални 17-цолови алуминиеви джанти и широки гуми с размер 215/45 R17. За хечбека би трябвало да са достатъчни 16-цолови джанти с гуми 205/55. Всички колела са лакирани в матовочерно.
От друга страна, допълнителните елементи по каросерията, като корпусите на страничните огледала и престилките отпред и отзад, както и съответните задни спойлери, са боядисани в лъскавочерно при всички модели.

Юбилейните версии на Corolla се идентифицират със съответните табелки на предните калници.
Ексклузивните цветове Army Rock Metallic, Slate Grey Metallic, Platinum White Pearl Mica, Precious Metal, Attitude Black Mica и Black Mica могат да бъдат избрани за специалните модели; някои разцветки може да се комбинират с лъскавочерна покривна секция.
За юбилея Toyota обновява интериора с тапицерии на седалките от синтетична кожа с контрастни шевове, при които клиентът може да избира между различни цветове на конците – червен, оранжев или златист. Освен това плочки с надпис 50 Million Edition в интериора документират юбилея.
Само като хибрид
Единственото задвижване, което се предлага и в трите варианта на каросерията, е познатият хибрид, който генерира 122 к.с. от своя 1,8-литров бензинов двигател в комбинация с електромотори и е съчетан с безстепенна трансмисия. Седанът и комбито може да бъдат поръчани и във вариант E-Four, като в този случай хибридът разпределя мощността си към четирите колела. Цените на специалните модели варират от около 21 800 до 22 300 евро.
Заключение
Toyota празнува в Япония юбилея на продажбите на Corolla с редица специални модели. Но те са далеч по-малко празнични от самия повод за честването./ams.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular