Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковТрагедия! 9-годишн от Македония почина в самоковската болница, след като колабира на...

Трагедия! 9-годишн от Македония почина в самоковската болница, след като колабира на Боровец, очевидец: Цял ден кара ски, опитаха да го спасят със сърдечен масаж

Бащата повикал помощ на тел. 112, вероятно момчето е получило остра хипогликемична криза, потресени туристи: Това е втора смърт на дете за 4 дни

 

9-годишно момче от Македония припадна в курорта Боровец и почина в болницата в Самоков. Трагедията потресе курорта. Туристи с ужас коментират, че това е втората смърт на дете в рамките на 3-4 дни. Информацията за смъртта на македончето е потвърдена от полицията. По първоначални данни детето е колабирало в района на курорта, където е било с баща си. Той се обадил на тел. 112. Вероятно е получило остра хипогликемична криза. Колабирало е в района накабинковия лифт „Мартинови бараки”. Сред туристите наоколо имало двама лекари, които веднага опитали да реанимират момчето до пристигането на Спешна помощ. По пътя към болницата обаче то починало.
„Детето е имало заболяване. Баща му каза, че и друг път се е случвало да припада, но този  път е било по-различно. Цял ден е карало ски. На място дойде и лекар анестезиолог. Направен му бе и сърдечен масаж”, разказаха очевидци.

Екип на Планинската спасителна служба с ръководител Петър Терзийски е оказал съдействие за транспортирането му до болницата. Предприети са всички процесуално-следствени действия за изясняване на причините и обстоятелствата по случая. Припомняме, в петък при трагичен инцидент отново на Боровец почина и малкият син на транспортния министър Ивайло Московски. Семейството почивало на Боровец, а Московски и синът му се возели на моторна шейна в района на хижа “Чакър войвода”. По-късно от МВР-София съобщиха, че най-вероятната причина за инцидента е неравност на трасето за моторни шейни.
Същевременно стана ясно, че президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, който е от Гоце Делчев, заяви, че е изпратил sms на транспортния министър Ивайло Московски след инцидента в петък, при който загина детето му. “Като ме питате, веднага се просълзявам. Това е най-жестоката трагедия, която някой може да изпита… Позволих си да изпратя sms на Ивайло Московски, когото обичам и уважавам. Написах му, че ако има някой, който може да ги разбере, това съм аз, защото минах през същата трагедия. Че е важно да останат силни, да останат заедно и да повярват, че детето не умира, то просто отива в друго измерение. Важно е да повярват, че то остава техният ангел пазител. То е с тях и продължава да бъде с тях”, заяви пред „24 часа” Росен Плевнелиев.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular