Sunday, May 5, 2024
HomeНовиниСвятТръмп: Само едно нещо ще подейства на Северна Корея

Тръмп: Само едно нещо ще подейства на Северна Корея

Ким Чен Ун отново контрира: Северна Корея ще продължи да развива успоредно икономиката и ракетно-ядрената си програма

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че “само едно нещо ще подейства” на Северна Корея, но не уточни кое е то.

След като предишните администрации са разговаряли с Пхенян без резултат, “само едно нещо ще подейства” на Северна Корея, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

“Президентите и техните администрации разговаряха 25 години със Северна Корея, споразумения бяха направени и огромни суми пари бяха платени”, написа Тръмп в “Туитър”. После добавя: “Това не подейства, споразуменията бяха нарушавани, преди да изсъхне мастилото, направиха на глупаци САЩ, преговарящите. Съжалявам, но само едно нещо ще подейства!”.

Президентът не уточнява какво има предвид, но думите му сякаш са пореден намек за военни действия. Преди той е казвал, че САЩ “изцяло ще унищожат” Северна Корея, ако е необходимо да защитят себе си и своите съюзници от ядрените заплахи на Пхенян, припомни Ройтерс.

Северна Корея ще продължи да развива успоредно икономиката и ракетно-ядрената си програма. Това заяви пък на пленарно заседание на централния комитет на Корейската трудова партия лидерът на КНДР Ким Чен Ун, съобщи днес официалната осведомителна агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

Севернокорейският лидер остро критикува САЩ, “които се опитват да задушат независимостта” на КНДР и нейната свобода да съществува и да се развива”, като “майсторят нови и нови санкции, подкрепяни от своите васали”.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular