Thursday, May 2, 2024
HomeСпортТри бронзови отличия завоюваха кюстендилските момчета от държавния личен шампионат по борба

Три бронзови отличия завоюваха кюстендилските момчета от държавния личен шампионат по борба

Никола Христов, Деян Асенов и Деян Ангелов се наредиха трети, Теодор Петков и Виктор Гелемеров останаха пети

 

Единадесет състезатели на кюстендилския клуб по борба “Васил и Георги Илиеви” взеха участие в държавното лично първенство за момчета класически стил в Бургас. Възпитаниците на треньора Радостин Палчев спечелиха три бронзови медала и записаха две пети места.

Третото място в кат. 41 кг разделиха Никола Христов и Деян Асенов. В същата категория пети се нареди Виктор Гелемеров, а Васил Борисов 11-и. С бронзово отличие се окичи и Деян Ангелов в кат. 62 кг, а съотборникът му Дионисиос Мелехов е 15-и. Теодор Петков остана в подножието на медалите в кат. 38 кг, класирайки се на пето място.

Деян Ангелов (вдясно) се окичи с бронз.

При най-леките – кат. 35 кг, Васко Борисов е 11-и, а Сотир Клинков е 14-и в кат. 48 кг. Девето място записа Цветан Асенов в кат. 75 кг, а Румен Петрунов е 14-и в същата категория.

В шампионата на тепиха в бургаската зала “Никола Станчев” в спор за отличията излязоха 190 състезатели от 30 клуба в страната.

Въпреки усложнената зимна обстановка, особено в Източна България, от родната федерация не са отменили предстоящото на 1 и 2 март държавно лично първенство за кадети и днес девет кюстендилски борци потеглят към Бургас, сподели главният треньор на клуба Валери Райчев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular