Цветанов: Президентът Радев не е желан на европейската сцена

 

“Президентът усеща, че не е така желан на европейската сцена. Това води до завист, която е недопустима за държавник. Отдавам действията му на това, че не е този фактор, който е очаквал да бъде”, коментира в понеделник заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

За поредната атака на Цветанов по президента беше използвана тезата на Румен Радев, че в момента България няма стратегически цели, след като страната е станала член на ЕС и НАТО. Преди два дни Цветанов призова президентът и опозицията да подкрепят “централния нападател Бойко Борисов“.

Вторият човек в ГЕРБ разкритикува Румен Радев, че не е взел отношение след изказването на депутата от БСП Иво Христов за “80-те процента дебилни” сред българското население. Бившият вътрешен министър напомни, че проф. Христов е бил част от инициативния комитет, който издигна Радев на изборите за държавен глава.

Цветанов допълни, че реакция от президента не е имало и след предложението на депутата от БСП Александър Паунов да се направи референдум дали България да продължи да бъде част от Европейския съюз. Според Цветанов някой се опитва да отклони страната от европейския ѝ път.

Цветанов каза, че Иво Христов е в противоречие със себе си в последните 20 години, след като е бил е в младежкото СДС и е бил част от правния отдел в парламента, който е подкрепил приватизацията.

“Нещата са сериозни. Много за тези, които се облагодетелстваха и след това станаха морални съдници. Трябва да са ясни виновните лица за случилото се по време на прехода”, допълни Цветанов и настоя БСП да подкрепи идеята на ГЕРБ за увеличаване на давността за наказателно преследване на престъпленията при приватизационните сделки.

Попитан кои са хората в парламента, замесени в наркотрафик, Цветанов си призна, че не знае. Преди ден премиерът Бойко Борисов каза, че сред депутатите има такива хора, но не разкри кои са те.

 

2 COMMENTS

  1. Анонсировав как в прошлом месяце будущий запуск последнего “Соренто” в Российской Федерации (и продление продаж предшественника), Kia truemotor в конце концов объявила цены на внедорожник.

Comments are closed.