Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниСвятТурски медии се питат как Борисов ще опита да повлияе на Ердоган

Турски медии се питат как Борисов ще опита да повлияе на Ердоган

 

Турски медии поместват публикации за изявленията, направени след разговора на канцлера на Германия Ангела Меркел с министър-председателя Бойко Борисов.

“Ще използвам влиянието си”, пише електронното издание на в. “Хюриет”, извеждайки цитат от изказването на Борисов. Поместени са и думите на премиера за предстоящото му посещение в Турция, където ще разговаря с президента Реджеп Ердоган. Вестникът предава думите на Борисов, че ще положи усилия за нормализиране на отношенията между Анкара и Брюксел.

“Не мога да знам какъв успех ще имам, но ще използвам цялото си влияние”, е посочил премиерът.

Борисов е откроил също икономическия потенциал на Турция, пише още турското издание.

Частната турска телевизия НТВ също пише на сайта си по темата, като помества думите на Борисов, че между Турция и ЕС е имало много негативни моменти, но той ще положи усилия за нормализиране на тази връзка при предстоящото си посещение в Турция. Той е посочил, че Турция е голяма страна, която има връзки с много държави, пише още НТВ.

В. “Йени акит” акцентира върху думите на Меркел от вчерашната пресконференция, че Германия и Турция трябва да продължат диалога и след изтеглянето на германските военни от базата Инджирлик.

По отношение на България се посочва, че германският канцлер е благодарила на България за подхода към сигурността на границата с Турция и по въпроса за трафика на хора.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular