Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаУченици, учители и родители опекоха коледни сладкиши за благотворителен базар в ОУ...

Ученици, учители и родители опекоха коледни сладкиши за благотворителен базар в ОУ ,,Неофит Рилски” в Дупница, със събраните средства обогатяват базата на зала „Славчо Бижев” 

Мисията ни е да бъдем добри, да сътворяваме добро, коментира директорът Бистра Стойкова

Благотворителен кулинарен базар се проведе по традиция в навечерието на Бъдни вечер и Коледа в дупнишкото училище „Неофит Рилски”.

 

На щандовете бяха подредени питки, баници, тутманици, кифлички, кексове, сладки, бисквити, приготвени от учениците, техните майки или баби. Базарът бе организиран от учениците от началния курс, техните учители и родители и подкрепен от учениците от прогимназиалния етап и учителите им.

„В дните на рождественските празници е време за добротворчество, красота, мир и хармония в сърцата.

Идеята е със събраните средства, израз на съпричастие и съзидание, учениците и учителите да участват в обогатяване на материално-техническата база в залата на изкуствата.

През миналата учебна година средствата от базарите бяха използвани за обновяване на залата на изкуствата на името на незабравимия учител по музика и вдъхновен педагог Славчо Бижев. Мисията ни е да бъдем добри, да сътворяваме добро, да направим света по-светъл и хармоничен”, коментира директорът Бистра Стойкова.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular