Monday, May 6, 2024
HomeБизнесУвеличават цената на такситата в Дупница

Увеличават цената на такситата в Дупница

 

Годишният данък за таксиметров превоз е 300 лв., таксата – 66 лв.

Повишение на цените за таксиметров превоз в община Дупница предлага кметът Методи Чимев с докладна записка до местния парламент.

Методи Чимев и Емил Гущеров

Предложението е минималната цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег през деня да е 0.70 лв., през нощта – 0.90 лв./км. Предлага се още максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег от 1,10 лв./км (дневна тарифа) и 1,40 лв./км (нощна тарифа), при цена за първоначално повикване 0.70 лв.

Промените са във връзка със Закона за автомобилния транспорт, според който общинските съветници актуализират цените най-малко веднъж годишно. Срокът на действие на разрешителното за таксиметров превоз също се актуализира един път годишно. Местният парламент определя и годишния данък за таксиметров превоз. В Дупница той е 300 лв. Годишната такса, включваща пиаца, разрешително за дейността и стикери, е 66 лв.

 

 

RELATED ARTICLES

4 COMMENTS

    • Така е! Ни ти я е купил колата, но и ти не си правил улици и пиаци в града, но ги ползваш. Ми бачкай на максималните тарифи тогава. Обзалагам се, че и сега си на по-ниски.

Comments are closed.

Most Popular