Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБлагоевград Уволниха охранител след кражбата на 21 машини за „копаене” на криптовалута за 200 000...

 Уволниха охранител след кражбата на 21 машини за „копаене” на криптовалута за 200 000 лв. в Благоевград

Крадците били 3-ма, заглушили охранителната ситема и разбили катинара на офиса в завод ЗИИУ “Стандарт” според разследващите

Говори се, СОТ-ът, ангажиран с охраната на обраната фирма, е на бившите полицаи Страхил Иванов и Христо Величков?

 

Охранителят, допуснал обира на 21 машини за „копаене” на криптовалута в Благоевград, вече е уволнен, усилено се говори в града. Ловки крадци успяха да задигнат 21 машини за “копаене” на криптовалута, като стойността им е над 200 000 лева. Кражбата станала в частен офис, който се занимавал с виртуална валута. Офисът се е помещавал в завода за измервателни инструменти и уреди в края на града. По неофициална информация крадците са били поне трима и са действали светкавично. Предполага се, че са следили офиса и охраната му известно време, тъй като подбрали момента на удара изключително прецизно. Обирът е станал в офиса на фирмата в Благоевград по времето, когато гардовете от СОТ, които отговарят за обекта, са прибирали диспечерката си след дневна смяна към дома й. Говори се, че собственици на въпросния СОТ са бившите полицаи Страхил Иванов и Христо Величков.

Бандитите нахлули в обекта, който се намира в завод ЗИИУ “Стандарт”. На място разбили катинар, показал огледът след кражбата. За около половин час успели да изнесат 21 машини за „копаене” на биткойни, да ги натоварят най-вероятно в микробус и да изчезнат.

Заглушили охранителната система и бързо успели да задигнат машините. Апашите успели да изнесат само 21, но останали още много. Една от машините струвала около 7000 евро и на денонощие можела да “изкопае” около 50 евро. Липсващите машини били собственост на трима души, като един от тях притежавал 14 броя. Заради загряването на компютрите, които харчат страшно много ток, вратата на помещението била отворена за охлаждането.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Благоевград се води досъдебно производство за извършено престъпление – кражба на машини за добиване на свободни биткойни в Благоевград.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular