Saturday, May 11, 2024
HomeРегионБлагоевградВ Симитли обсъждат трасето на магистрала "Струма" през територията на общината

В Симитли обсъждат трасето на магистрала “Струма” през територията на общината

 

Гражданите на Симитли ще се запознаят с доклада за въздействието върху околната среда (ОВОС) на трасето на Лот 3.2 на АМ „Струма“. На среща с кметовете и кметските наместници на селата от община Симитли представители на Агенция „Пътна инфраструктура” предоставиха информация и документация относно организирането на обществено обсъждане на доклад за ОВОС на инвестиционно предложение „Подобряване на трасето на Лот 3.2 на АМ „Струма”. Докладите и приложенията към него нетехническо резюме и доклад за оценка на степента на въздействия върху защитените зони по „Натура 2000“ бяха предадени на кметовете и кметските наместници на засегнатите села. Приложенията са на разположение на гражданите в кметствата на информационните табла в община Симитли.

Срещата за обществено обсъждане ще се проведе и на 11 септември 2017 г., от 09.00 часа в спортната зала на стадион „Септември”, гр. Симитли.

Докладът за ОВОС на инвестиционното предложение заедно с всички негови приложения, в това число доклад за оценка на степента на въздействие, са обществено достъпни в интернет. Писмени становища могат да се предоставят в сградата на община Симитли, както и на местата, където е осигурен достъп до доклада за ОВОС и приложенията към него, обявени по-горе или по време на срещите за обществено обсъждане. За контакти по обществените обсъждания от страна на възложителя: инж. Виктор Лебанов, тел. 02 9521993 и 02 9173 295.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular