Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаВандали изпочупиха автобусна спирка с ликовете на Никола Лазарков и Асен Меджидиев...

Вандали изпочупиха автобусна спирка с ликовете на Никола Лазарков и Асен Меджидиев в Дупница, от общината: Повечето ще бъдат ремонтирани, поставяме и туристически забележителности

 

Постер с образите на Никола Лазарков и Асен Меджидиев – в краката на вандали. Това виждат ежедневно стотиците преминаващи пеша или с автомобил край автобусната спирка на ул. „Орлинска” в Дупница, срещу механотехникума.

Това остана от прекрасната идея на общината да припомни на дупничани за видни техни съграждани на спирката на главната улица в посока изхода за София.

Само преди година и половина се роди идеята „Дупница помни” и в навечерието на 3 март в града бяха монтирани информационни банери с образите на 16 личности, записали имената си в историята на града и страната. Ежедневно, докато чакат рейса, дупничани и гости на града имаха възможност да попълнят пропуски в знанията си за видни личности като Невена Коканова, Христаки Павлович, академик Георги Наджаков…

„Ще продължим да напомняме, че България и Дупница имат история, личности и имена, които трябва да бъдат помнени с гордост от всички”, каза тогава кметът Чимев.

„Вандалщина, кощунство, дело на примати. Не може нормален човек да направи това”, коментираха възмутени дупничани. Малко по-късно счупената спирка при механотехникума бе възстановена.

„Някои от спирките в цяла Дупница ще бъдат ремонтирани и поставени туристически забележителности от общината. Някои от сегашните, които са с темата “Дупница помни”, ще  останат”, коментираха от пресцентъра на общината.

 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Пак циганите в Горна махала.Никакво полицейско присъствие в квартала.

  2. Еми нали има камери на светофара в Горна махала .Нека видят кои чупи или са имитация????

Comments are closed.

Most Popular