Възпитаниците на Албена Димитрова и Мария Вълкова от Благоевград с награди от конкурс в Петрич, Кристиян Димитров спечели индивидуален приз

Децата от Детска градина „Детски свят” в Благоевград спечелиха две награди в 13-ия областен конкурс по народно и приложно изкуство „Направи добро за Коледа”, чийто домакин бе Общински детски комплекс в Петрич. Спечелените награди са в два раздела. Първият е раздел „Макети”, а вторият – раздел „Сурвачки”. Определената индивидуална награда бе за 3-то място в раздел „Макети”. Приза грабна Кристиян Иванов Димитров от 4-та „а” група, а колективната награда е за 2-ро място в раздел „Сурвачки”, като наградата бе за всички деца от същата група.  Получените награди от децата бяха придружени и с медали за добре свършената работа и старание. На всички участници бяха  връчени и грамоти и играчки. Гордите преподаватели на малките творци от Благоевград са Албена Димитрова и Мария Вълкова.

Декоративните произведения на малчуганите от ДГ „Детски свят“ ще участват в благотворителна кампания „Да помогнем на децата в нужда”.