Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт„Верея” срази „Пирин” (Бл) на ст. „Христо Ботев”

„Верея” срази „Пирин” (Бл) на ст. „Христо Ботев”

„Орлетата” с трето поражение пред своя публика, не успяха да зарадват наставника си Милен Радуканов в неговия мач №100, като треньор в елита

„Пирин” (Благоевград) загуби като домакин от Верея” (Стара Загора) с 2:1 в среща от 10-ия кръг на Първа лига. Георги Андонов (50) и Осман Балде (55) бяха точни за гостите, докато Аймен Суда (56) се разписа за “орлетата”. Селим Бен Джемия (67) и Антон Костадинов (90) получиха червени картони, като двата тима завършиха с по десет души.

Успехът е шести за старозагорци, които изместиха „Левски” от третото място в първенството. „Верея” има вече 19 точки, като е на шест за лидера ЦСКА-София и на две пред „Левски”, който в понеделник гостува на „Берое”. “Орлетата” останаха на 10-о място с 10 точки.

„Пирин” допусна трето поражение пред своя публика за този сезон, като не успя да зарадва наставника си Милен Радуканов в неговия мач №100, като треньор в елита.

Домакините се надяваха да зарадват феновете си с победа, особено след неочакваното равенство с „Витоша” (Бистрица) в миналия кръг и отпадането за Купата на България от „Ботев” (Враца) през седмицата. Пирин имаше доста кадрови проблеми преди срещата. Заради наказание отсъства Анди Рения. Александър Башлиев още лекува разтежение. Ирландецът Конър Хендерсън също лекува травма, а ветеранът Антон Костадинов игра в трети пореден двубой на обезболяващи инжекции. Гостите бяха без наказаните Елиаш и Мунин.

Първото полувреме двата тима не показаха добър футбол, като чак в последната минута “орлетата” имаха шанс да се разпишат. Малко преди края на първата част Суда и Костадинов пробваха рефлекса на Аргилашки. Първият след удар от фаул, вратарят изби, а при добавката халфът стреля силно, но стражът спаси.

Втората част почна отлично за „Верея”. Резултатът откри Георги Андонов в 50-ата минута, след като засече с глава центриране на Венцислав Бенгюзов. Капитанът изпревари Благой Макенджиев, който не разчете излизането си, и вкара своя пети гол за сезон. Вторият гол в мрежата на “зелените” бе дело на Осман Балде в 54-ата минута. Той засече от три метра топката на празна врата с първото си попадение в тази кампания. Буквално в следващата Аймен Суда се възползва от груба грешка на Аргилашки, който му подаде топката, и се разписа във вратата на гостите от Стара Загора.

Резервата Илиян Йорданов, който влезе още в 38-ата минута на Янислав Иванов, пропусна да вкара трети гол. Крилото удари гредата, а при добавката стреля, но Макенджиев спаси, а след това и Валери Домовчийски не успя да се разпише.

Малко след това Джемия получи втори жълт картон и напусна терена. Илиев пусна 40-годишната легенда на Саудитска Арабия Хюсеин Сюлеймани, който направи дебют в нашето първенство, за да пази резултата.

„Пирин” така и не успя да стигне до втори гол, а в края Антон Костадинов бе изгонен за втори жълт картон от Волен Чинков.

По-късно наставникът на „Пирин” Милен Радуканов заяви, че не е изненадан от резултатите водения от него тим през този сезон.

“Неприятна загуба, защото днес не играхме лошо. Един колега каза, че са играли слабо, но късметът ги е покрил. При нас беше обратното. Вкараха ни след две грешки, а ние не успяхме да реализираме. Поздравявам отбора на „Верея”. Не съм изненадан от това, което се случва. През първото полувреме казах на футболистите, че играят добре, това са ни максимума от възможностите. Ако някой е очаквал друго… Виждате с какви футболисти разполагаме, други ни напуснаха, а ние не взехме качествени заместници. Гледаме действителността в очите, не съм изненадан и разочарован. Тази година ще е много трудно. Миналата година се спасихме рано, но тази нещата може и да не се случат така”, разясни Радуканов.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular