Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДолна баняВодени от кмета Владимир Джамбазов, 200 доброволци изчистиха Долна баня

Водени от кмета Владимир Джамбазов, 200 доброволци изчистиха Долна баня

 

Общо 200 доброволци от Долна баня се включиха кампанията “Да изчистим България заедно” – съобщиха от общинската администрация.

В кампанията се включиха и кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, председателката на Общинския съвет в рилския град Лиляна Драганова и общинските съветници от местния парламент, много учители, възпитатели и социални работници. За седма поредна година долнобанци чистиха централната градска част, междублоковите пространства, както и нерегламентираните сметища на територията на общината. С помощта на техника от местни фирми ще бъдат почистени и тревните площи преди общинското сметище, както и тези по улица “Рилско шосе” и пътят, водещ към новото село Свети Спас.

Доброволци почистваха и района на село Свети Спас, централния градски парк, парка при Младежкия дом, градската минерална баня и римската баня.
Създадена бе организация за почистване и на подстъпите към националния парк „Рила” откъм Долна баня.
Началото на кампанията бе в 9 часа пред сградата на общината, където бе разположен и пунктът за раздаване на чували и ръкавици за събирането на отпадъците, както и разпределението на доброволците по райони. За почистване на нерегламентираните сметища се включи техника на общината, както и от местната фирма на Светослав Костадинов. В почистването на централния градски парк се включиха членовете на пенсионерския клуб в рилския град с председател Атанаска Лазарова.

RELATED ARTICLES

Most Popular