Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаВокалният състав на Таня Камбурова „Арт Поп” от Дупница грабна престижно отличие...

Вокалният състав на Таня Камбурова „Арт Поп” от Дупница грабна престижно отличие от конкурса „Път към славата”

Талантите спечелиха награда за най-оригинален аранжимент и 3-то място, пеят на галаконцерта в Руския културен център в София

Вокалният състав „Арт Поп” от Дупница завоюва поредното си престижно отличие. Талантите, чийто ръководител е сърцатата музикална педагожка Таня Камбурова, спечелиха 3-то място и наградата за най-оригинален аранжимент на Националния конкурс „Път към славата”.

Аранжиментът е на Камбурова, която дирижира и Мъжкия хор „Св. Иван Рилски” в града. Отличието е в категория „Големи формации”. Дупнишката група се е представила акапелно с песента Shape of you и The greatest на Sia. Успехът е изключително голям, тъй като в конкурса участвали над 1200 деца в различни категории. „Единствено ние се представихме с акапела (пеене без съпровод). Ние сме и единствените поканени да пеем на галаконцерта, който е в Руския културен център в София в събота в 12 часа”, каза Таня Камбурова. „Арт Поп” участва за 4-ти път в тези изяви и винаги печели награда. Участниците в тазгодишния конкурс са оценени от жури в състав проф. Теодора Павлович – главен диригент на камерен дамски хор „Васил Арнаудов”, проф. Адриана Благоева – диригент на Хора на софийските момчета, и Мая Райкова – продуцент в БНР. Журито не скри, че е останало очаровано от дупнишкия състав и закономерно оцени усилията и най-вече таланта им с присъждането на 3-тото място.

Националният конкурс „Път към славата” се провежда за шеста поредна година, организиран е от Арт център „Кърнолски”, под патронажа на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular