Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияНабират средства за лечението на пострадалата от бомбичка полицайка Гергана Зашева, сподели:...

Набират средства за лечението на пострадалата от бомбичка полицайка Гергана Зашева, сподели: Инцидентът не ме пречупи

 Задържаният Йордан Исаев остава в ареста, заяви пред съда: Съжалявам

 

Започна благотворителна кампания за набиране на финансови средства за пострадалата от бомбичка на футболен мач Гергана Зашева-Методиева, полицай в ЗЖУ-София.


Йордан Исаев

Инициативата е на УС на СФСМВР. Припомняме, че тя пострада при изпълнение на служебните си задължения на футболна среща между “Левски” и ЦСКА. Извършена е спешна операция. Предстои продължителен възстановителен период. Както винаги в такава ситуация, ви призоваваме към солидарност в този тежък момент. Заедно можем повече! Даренията да се превеждат по сметка: BG35UBBS80021014037240 UBBSBGSF ОББ Титуляр на сметката е СФСМВР. Основание за превода да се изписва изрично „За Гергана“. Кампанията ще приключи на 27 май.

Пострадалата по време на футболната среща служителка на Дирекция „Жандармерия“ Гергана Зашева съобщи, че вече е по-добре, съобщиха от пресцентъра на МВР. „Получих подкрепа от близките си, от колегите си, които са неотлъчно до мен. Тяхната подкрепа е незаменима за мен. Благодарение на тях се чувствам добре и се възстановявам бързо. Имам подкрепа от абсолютно всички”, коментира Зашева. Тя е категорична: „Инцидентът не ме пречупи. Чувствам се добре психически. Ще се възстановя и ще продължа със служебните си задължения и с предишния си живот.“ “Инцидент като този променя съдбите на хората. В ситуация като моята може да се озове всеки – дете, случаен гражданин, дори близък на този, който хвърля бомбичката“, е коментарът на Зашева към феновете и изобщо към хората, които проявяват агресия по стадионите. Вече има задържан за хвърлянето на бомбичката на мача „Левски” – ЦСКА на 18 април на Националния стадион „Васил Левски“.
Задържаният млад мъж не е познат на МВР и не е осъждан. Градският прокурор Емилия Русинова заяви, че на мъжа е повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда по хулигански подбуди. Наказанието за това престъпление е от 5 до 15 години. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов посочи, че мъжът първоначално се е опитал да се укрие.

Най-тежката мярка “задържане под стража” бе наложена от съда на Йордан Исаев, който е футболен хулиган, ранил полицайката Гергана Зашева по време на мача ЦСКА – „Левски” (2:2). Вследствие на хвърлената от него бомбичка представителката на органите на реда претърпя операция за спасяване на зрението. В съда той се разкая и поднесе извинения: „Искам да се извиня на Гергана и да кажа, че много съжалявам”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular