Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниЗадържаният за обира в Сапарева баня Господин Динев пред съда в Кюстендил:...

Задържаният за обира в Сапарева баня Господин Динев пред съда в Кюстендил: Невинен съм, пуснете ме заради 8-годишното ми дете

Съдът го върна в ареста, разполага с гласови свидетелства на 6-има души, които твърдят, че Динев е участвал в акцията

 

34-годишният Господин Динев, който беше задържан за участие в обир на банкомат в Сапарева баня, остава в ареста, реши състав на Кюстендилския окръжен съд. Той е обвинен за това, че на 09.11.2017 г. около 03:20 ч. в Сапарева баня от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“ в съучастие с Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов в качеството му на помагач умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ.

„Невинен съм, няма да се укрия, разчитам на справедливост”, каза пред съда Динев. Според адвоката му Динев не е стъпвал в полицейско управление, освен да си извади лични документи, и няма да се укрие. Съдът обаче го остави в ареста. За престъплението, в което е обвинен, съдът предвижда 10 г. затвор.

Динев управлявал лек автомобил „Фолксваген Кади“ и осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил – марка БМВ Х5, с който било извършено престъпното деяние. Чрез взривяване на вратата на АТМ устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева. За да отърве ареста, защитата на Динев посочи, че той има 8-годишно дете, съдържател е на заведение, управлява фирма и няма предишни провинения. От своя страна прокурорът по делото беше категоричен, че има достатъчно събрани свидетелски показания, чрез които се доказва, че Господин Динев е помагал в обира, след което се е опитал да се укрие заедно с останалите лица, които към момента не са задържани. Съдът разполага с гласови свидетелства на 6-има свидетели по делото, които твърдят, че Динев е участвал в акцията по обира в Сапарева баня, стана ясно в съда. Динев е единственият задържан по случая, останалите трима се издирват.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular