Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКочериновоЗам.областният на Кюстендил Райчо Цветин посрещна празниците с домашни гозби в Бобошево,...

Зам.областният на Кюстендил Райчо Цветин посрещна празниците с домашни гозби в Бобошево, призна: Дадох само 30 лв. за продукти

 

Баба Зоя омеси баниците и питката, баба Калина приготви сладкишите

Зам. областният на Кюстендил Райчо Цветин посрещна празниците със съпругата си Емилия, децата си Мила и Калин и двете баби Зоя и Калина в домашна обстановка. Семейство Цветини са привърженици на домашната кухня и българските храни. Гозбите им за празниците бяха приготвени дружно в семейната кухня.

Мила в прегръдките на баба си Зоя

„Спазихме народните и християнски традиции за коледните празници, за продукти съм дал само 30 лв.”, сподели Цветин и допълни: „Лятото си сложихме компот и сокове, сладка и всичко на трапезата ни е домашно производство по бабините рецепти на тъщата ми баба Зоя и майка ми Калина, на която е кръстен синът ми Калин.

Трапезата на семейство Цветини

Баба Зоя е майсторка на баниците и не отстъпи на никого месенето на празничните баници и питката за Бъдни вечер. Майка ми Калина омеси сладкишите за трапезата”.

Райчо Цветин заедно със съпругата си Емилия, малката Мила и баткото Калин заедно приготвиха сармите и боб. Наздравиците бабите Зоя и Калина вдигнаха с децата си Райчо и Емилия с бяло и червено домашно вино. За децата Мила и Калин имаше домашно произведени сокове от овощната градина на бабите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular