Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричЗаради черно-бели снимки на катерушки „Бул Инженеринг” ДЗЗД изгоря за поръчката за...

Заради черно-бели снимки на катерушки „Бул Инженеринг” ДЗЗД изгоря за поръчката за 4,5 млн. лв. за новия парк в Петрич

След спор на тема що е цвят КЗК не уважи жалбата им, БГ-КО-Петрич” ДЗЗД ще строи, ако няма други тъжби

 

 

Черно-бели снимки на детски катерушки изхвърлиха „Бул Инженеринг” ДЗЗД, обединяващо фирмите „БМ-Груп-инженеринг” ЕООД на Алберт Александров и „Булстрой Груп” ООД на Георги Евтимов, от поръчка за близо 4,5 млн. лв. на община Петрич.

Схема на това как ще изглежда новият парк

Още през декември миналата година фирмата е пуснала жалба до Комисията за защита на конкуренцията срещу декласирането си от обществената поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи по проект „Пподобряване на градската среда в УПИ XXV, кв. 53, отреден за градски парк”.

По проект амфитеатърът ще е бижу

От КЗК обаче ги порязват и налагат на „Бул Инженеринг” ДЗЗД да заплати 200 лв. юрисконсултско възнаграждение.

В защита на своята оферта от обединението развиват цяла лекция за цветовете. Пред КЗК те пледирали, че с представянето на снимки в черно-бяло и нюанси на сивото е изпълнено изискването, тъй като това са цветове. Те подплатяват тезата си с твърдението, че от научна гледна точка цветовете се разделят на две големи групи и белият, черният и сивият спадат към ахроматичните цветове. Според КЗК обаче те са неутрални и думата „цвят” се използва условно, когато става дума за тях.

Така комисията потвърждава оценките на победителите – обединението „БГ-КО-Петрич” ДЗЗД, включващо „БМ-Груп-Инженеринг” и „Булстрой Груп”, и на класираните на второ място с далеч по-лош резултат „Водстрой 98” АД.

В „БГ-КО-Петрич” ДЗЗД участват „Копекс и Ко” ЕООД, представлявано от Чавдар Савов, и „БГ Ленд” ООД, представлявано от Стефан Соколов.

Както „Вяра” писа, поръчката беше стартирана още през лятото миналата година. По план новият парк ще се намира в централната градска част на Петрич, парцелът е отреден за градски парк, понастоящем е поделение на Гранична полиция. Идеята е да се направи амфитеатър, паркинг, езеро, детска площадка, сух фонтан, многофункционално спортно игрище, тоалетни, детска водна площадка, посетителски център, поливна система.

Прогнозната стойност на екстрата, която ще радва петричани, е 3 726 896.24 лв. без ДДС, или близо 4,5 млн. лв. с ДДС. Поръчката е по проект „Подобряване на градската среда в УПИ XXV, кв. 53, отреден за градски парк” и се финансира от Европейския съюз.

Офертите за проекта бяха отворени на 1 август 2017 г., а с решение на кмета на община Петрич Димитър Бръчков от 17 ноември миналата година беше определен и победителят. Обжалванията обаче бавят строителните работи, които по план трябва да продължат 18 месеца.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular