Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаЖители на Самораново алармират във в. „Вяра”: 30 къщи на ул. „Марков камък”...

Жители на Самораново алармират във в. „Вяра”: 30 къщи на ул. „Марков камък” стоим 1 месец без вода

Управителят Илиев: Налягането е много слабо, в четвъртък ще разкопаем, за да търсим причина за проблема

 

Жители на Самораново от един месец са без вода. За това алармираха във в. „Вяра” живеещи на ул. „Марков камък” в дупнишкото село, които негодуват от ВиК и поставиха въпроси към оператора. „От един месец 30 къщи на ул. „Марков камък” нямаме вода. В неделя, 1 април, към 16 ч водата дойде, но за малко. Авариите тук са постоянни, водопроводът гърми на всеки метър. Искаме от ВиК да ни кажат кога ще имаме вода. Редовно си плащаме услугата и искаме да я получаваме. Искаме и отговор на въпроса за какво се харчат парите, които постъпват във ВиК? Имаме информация, че постъпленията са 2 млн. лв., вярно ли е?, заяви пред в. „Вяра” живеещ на споменатата улица в Самораново.

Репортер на вестника се свърза с управителя на дружеството Илия Илиев. Ето и неговия коментар: „Самораново е най-обгрижваното село и не е вярно, че на ул. „Марков камък” нямат вода. Там няма никаква авария, а проблемът е, че налягането е много слабо. В четвъртък екип на ВиК ще бъде на място, за да предизвика изкуствена авария. Надяваме се, след като разкопаем, да разберем какъв е проблемът”.

В. „Вяра” ще следи случая. Освен това очакваме и отговор на въпроси, свързани с дейността на общинското дружество, на които Илиев се ангажира да отговори писмено.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular