Звездите на “Рилски спортист-2000” Александрина Кашинова и Сезен Белберова станаха държавни шампионки в Сливен

На снимката: Белберова (в средата) остана изключително доволна от завоюваната титла в зала "Васил Левски".
  • Клубът от Самоков втори в отборното класиране, столичният “Левски” грабна титлата

 

Държавният лично-отборен шампионат по борба за жени в Сливен донесе небивала радост за състезателките на “Рилски спортист-2000”. Те се отличиха с две шампионски титли, две сребърни отличия и два бронзови медала.

Шампионки в своите категории станаха звездите Александрина Кашинова (58 кг) и Сезен Белберова (55 кг). В спора за трофея Кашинова не остави шанс на Живка Иванова (“НСА-Академик”), а Белберова вдигна купата след категоричен успех над Галя Иванова (“Атлетик” – Пд).

Поведението на Алекс и Сезен развълнува до такава степен наставника им Димитър Магаев, че той ги разцелува и запрегръща още на тепиха.

Близо до първото място бяха Биляна Дудова (60 кг) и Боряна Борисова (75 кг), но и двете паднаха в решителните битки съответно от най-резултатната състезателка на турнира Мими Христова (“Левски”) и от най-техничната спортистка на надпреварата София Георгиева (също от столичния клуб).

На почетната стълбичка на победителите с трети резултат и бронз се качиха Диана Съртлиска (53 кг) и Йоана Маринкова при 63-килограмовите, а Алберта Спасова (48 кг), Мариела Танева (55 кг) и Анна Спасова (75 кг) завършиха на призовата пета позиция за радост на треньорския щаб.

В отборното класиране самоковци окупираха втората позиция с 66 точки, като изостанаха с 8 пункта от победителя “Левски”. Тройката оформи тимът на “Бургас”, чиито боркини набраха актив от 42 пункта.