Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковСъдят Методи Янков от Самоков за изблъскан от пътя джип на горските

Съдят Методи Янков от Самоков за изблъскан от пътя джип на горските

 

sud28-годишният Методи Янков от Самоков е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 270, ал.1 и по чл. 216, ал.1 от НК. В рамките на образувано досъдебно производство криминалисти от ОДМВР-София съвместно с колегите им от РУ-Самоков са събрали достатъчно доказателства, че в края на 2015 г.,  управлявайки джип „Рейндж Ровър“, Методи Янков е ударил и изблъскал от пътя служебен автомобил на държавното горско стопанство, като по този начин е попречил на горските инспектори да изпълнят задълженията си по служба, а именно – проверка по Закона за горите. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.

 

Припомняме, че около 22 ноември 2015 г. вечерта бяха изпочупени врата и заден стоп на кола на горски служители след удар от страна на автомобил на бракониери.
При потушаване на горски пожар в землището на Шипочан служители на Горското стопанство забелязали фарове на автомобил, движещ се в гората срещу мястото на пожара. Горските тогава тръгнали след светлините. На пътя от Шипочан за Самоков попаднали на два джипа, натоварени с дървесина. При опит да бъдат спрени за проверка, водачът на втория автомобил отказал да се подчини и ударил служебната кола. Нарушителите успели да избягат към Самоков. За случая беше  уведомена полицията, като на място бяха пристигнали служители на органите на реда.

 

RELATED ARTICLES
  1. Методи Янков ми звучи като Владимир Георгиев.Кмета е избран с гласа на Методи Янков !Колкото и да краде той не може да избяга от зависимостта на Методи Янков . Да ви е честит Методи Янков драги Самоковци .Цял живот ще плащате сметките на Методи Георгиев !

Most Popular