Съдят Методи Янков от Самоков за изблъскан от пътя джип на горските

 

sud28-годишният Методи Янков от Самоков е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 270, ал.1 и по чл. 216, ал.1 от НК. В рамките на образувано досъдебно производство криминалисти от ОДМВР-София съвместно с колегите им от РУ-Самоков са събрали достатъчно доказателства, че в края на 2015 г.,  управлявайки джип „Рейндж Ровър“, Методи Янков е ударил и изблъскал от пътя служебен автомобил на държавното горско стопанство, като по този начин е попречил на горските инспектори да изпълнят задълженията си по служба, а именно – проверка по Закона за горите. На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за съд.

 

Припомняме, че около 22 ноември 2015 г. вечерта бяха изпочупени врата и заден стоп на кола на горски служители след удар от страна на автомобил на бракониери.
При потушаване на горски пожар в землището на Шипочан служители на Горското стопанство забелязали фарове на автомобил, движещ се в гората срещу мястото на пожара. Горските тогава тръгнали след светлините. На пътя от Шипочан за Самоков попаднали на два джипа, натоварени с дървесина. При опит да бъдат спрени за проверка, водачът на втория автомобил отказал да се подчини и ударил служебната кола. Нарушителите успели да избягат към Самоков. За случая беше  уведомена полицията, като на място бяха пристигнали служители на органите на реда.