Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионСамоковГенерал Атанас Атанасов, Христо Иванов, Иво Прокопиев вдигат мерника на Бойко Борисов...

Генерал Атанас Атанасов, Христо Иванов, Иво Прокопиев вдигат мерника на Бойко Борисов от банкет на Боровец

Лидерите на обединение “Демократична България” вдигнаха мерника на премиера Бойко Борисов и подгряха старта на новия политически проект, зад който стоят олигархът Иво Прокопиев и проваленият банкер Цветан Василев, с банкет в Боровец днес. “Сбирката се провежда в пълна секретност, целят се в правителството, още от сега си раздават постове, говорят за предсрочни избори”, твърдят странични наблюдатели. В курорта са лидерите на трите партии “Да, България”, “Демократи за силна България”, и “Зелените”. “Христо Иванов се е променил до неузнаваемост, надебелял е поне с 20 кг., или е от лакомия, или има здравословен проблем. Менторът им Иван Костов го няма, няма го и неуспешният им кандидат – президент Трайчо Трайков. Радан Кънев присъства. Чухме, че и Иво Прокопиев е бил, но не го видяхме. Тук е генерал Атанас Атанасов, който най- много говори, той всичко знае и дава пояснения.” – коментират самоковци пред ВЯРА и добавиха, че генерал Атанас Атанасов е настоявал много за привличане на „авторитетни опозиционни политици и личности”. Днес старите играчи си направиха снимка за спомен и я качиха във фейса. Радън Кънев веднага реагира с коментар: “Първа изнесена среща на екипа за управленска алтернатива на Демократична България. Има какво да се желае, в т.ч от банкетната култура. Но началото е позитивно.”

В Дупница проектът им претърпя пълен провал, а лидерът на “Да, България” е осъден за обида, заради публично разпространени клеветнически твърдения срещу заместник областният управител на Кюстендил Матей Попниколов. Съдия Ели Скоклева призна за виновен Любомир Авджийски, а кариерата му угасна напълно.

В Самоков коалицията има силни личности, които обаче разобличават местната власт твърде неубедително.

Както ВЯРА писа през 2016, зад скъпите семинари и проекти на коалицията стоят американски фондации.

САЩ подари почти 1,2 млн. лв. на неправителствена организация на екминистър от коалиционното правителство на Бойко Борисов – Христо Иванов. Българският институт за правни инициативи на подалия оставка министър на правосъдието Христо Иванов получава 1 184 760 лв. от прословутата американска фондация “Америка за България”. Грантът в област “Гражданско общество и демократични институции” е одобрен в началото на юли.

Крупната сума ще подкрепя програмите на НПО-ото на Христо Иванов: „Инициатива за прозрачни съдебни назначения“ и „Мрежа на американските съдии за България“. Настоящите амбиции на провалилия се министър, който си тръгна от изпълнителната власт след неуспеха си с т.нар. “съдебна реформа”, е да оценява професионализма на кандидати за ръководни постове в съдебната система. Мрежата на американските съдии за България ще популяризира американски практики за управление на съда чрез пряко общуване между американски съдии и българските им колеги. “Програмата ще насърчи появата на общност от правни професионалисти, които обсъждат проблеми и обменят опит за напредък към публично отчетна и ефективна съдебна система”, уверяват от “Америка за България”.

Още по темата четете ТУК

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Ако алтернативата на ГЕРБ или БСП са хората на Иво Прокопиев от уж “Демократична България”, по-добре направо да закриваме държавата и да бягаме в чужбина! Тези са толкова бедни и лакоми, че ще окрадат всичко останало!

  2. На тези им дай банкети само. Ако ги изберете им осигурявате един мандат щракане с пръсти.

Comments are closed.

Most Popular