Най-евтиният Mercedes -AMG излиза на пазара, вижте подробности

Компанията Daimler разпространи първите изображения на най-достъпния модел в гамата на Mercedes-AMG – хечбека A35. Mercedes-AMG A 35 трябва да бъде показан за първи път на изложението в Париж, което започва на 4 октомври като  европейските купувачи ще могат да поръчат колата от същия месец – октомври, а първите доставки за клиенти са насрочени за декември тази година.

Засега Mercedes-Benz демонстрира само два тийзъра, които показват детайлите на бъдещия автомобил – част от радиаторната решетка с табелката AMG и част от светодиодния фар.

Според предварителната информация, Mercedes-AMG A35 ще бъде оборудван с двулитров турбодвигател, чиято мощност ще е  300 конски сили. Вероятно, това ще бъде преработена версия на модула M264, който вече е пуснат на CLS 350. Двигателят ще работи съвместно със седемстепенна роботизирана скоростна кутия и задвижването на колелата 4Matic.

В гамата на Mercedes-AMG след година трябва да се появи и A45 и още по-екстремният A45 S. Мощността на тези машини ще надвиши 400 конски сили.