Пламен от „Каваклия”
  • Неформалният лидер в „Гиздова махала” Калин Георгиев: 90% от ромите искат да си узаконят имотите, напрежение в града няма

  • Дупничани: Не поставяйте ромите под общ знаменател, но към постройките им трябва да се погледне много по-строго, да си плащат и сметките

Етническо напрежение покрай конфликта „Ромите и Каракачанов” в Дупница няма. Това заяви неформалният лидер в най-големия ромски квартал в града – „Гиздова махала”, Калин Георгиев.

Калин Георгиев

„Вяра” потърси неговото мнение по повод напрежението след изказванията на министър Красимир Каракачанов заради пребития командос във Войводиново. По неговите думи обаче хората от ромските квартали в Дупница се чувстват обидени от думите на министъра на отбраната.


„В Дупница нямаме такива проблеми. Няма напрежение в града между българи и роми и не мисля, че ще има. Иначе по никакъв начин не оправдавам действията на тези момчета, които са набили командоса. Против съм обаче думите на г-н Красимир Каракачанов.

Не може той да ни обижда така на национално ниво

Жителите на „Каваклия” се оплакаха и от пътищата в махалата.

и да каже, че не си плащаме данъци, ток и т.н. Ако иска, може да дойде в Дупница и да му покажем, че тук няма никакви проблеми и напрежение нито с българи, нито с който и да било друг етнос. Хората по ромските квартали в града масово не одобряват казаното от Каракачанов и се чувстват много обидени. По този начин той разделя хората. Един министър на отбраната би трябвало да обедини народа, а не обратното”, каза Калин Георгиев. Той взе отношение и по темата с незаконните постройки в ромските квартали.
„Проблемът не е в ромите. Проблемът е, че

Външната тоалетна на дупничанина, която вече почти се е разпаднала.
В повече от половината квартал тоалетните са отвън.

 

не се дава възможност на ромите да си закупят местата и да ги узаконят.

 

Имаме доста често срещи с кмета на Дупница Методи Чимев и търсим да намерим вариант как всичко това да бъде узаконено. Близо 80% от ромите, да не кажа дори 90%, са готови за си платят и купят земята, която ползват от години. Има роми, които от 20 години са си пуснали необходимите документи и скици и само чакат да си платят и всичко да им бъде законно. И

изобщо не ревем за нищо,

както Красимир Каракачанов претендира. Говори се едва ли не, че ние живеем на гърба на държава…

 

Подробности в печатното издание

 

Вестник „Вяра“ уведомява своите читатели

Please follow and like us:
fb-share-icon0

2 КОМЕНТАРИ

  1. Гласувам „ЗА “ с двете ръци и двата крака за Каракачанов и Джамбазки !!!!!!!!!!!!!!!!!!Прави за за всичко и за всички.Всички имат права и задължения !!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.