Seat Leon се оказа по-мощeн от Mercedes-AMG C63

Версията Cupra получи 522 коня под капака

Германското тунинг-ателие Siemoneit Racing представи своята програма за доработки на комбито Seat Leon ST Cupra. Благодарение на нея автомобилът, който е със система за задвижване на четирите колела, се оказа по-мощен от комбитата Mercedes-AMG C63 (476 к.с.) и Audi RS4 (450 к.с.). Първото от тях е с битурбо V8, а второто с битурбо V6 двигател.

На свой ред напомпаният Leon е оборудван с 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, който в базовия си вариант развива 300 к.с. и 380 Нм въртящ момент. Тунинг-експертите са сменили турбината, интеркулера, както и други основни системи на автомобила, което е довело до мощност от впечатляващите 522 к.с. Максималният въртящ момент вече достига 620 Нм.

Освен това, комбито е получи спортна изпускателна система, карбонов-керамични спирачки от Audi RS3 и гуми Michelin Sport Pilot Cup 2. Ускорението от 0 до 100 км/ч вече отнема 3,4 секунди, което е с 1,8 секунди по-бързо от това на стандартния модел.

Максималната скорост също е нараснала – 278 км/ч, като при премахването на електронните ограничители тя достига 304 км/ч. За сраввение, базовата Cupra ST вдига 266 км/ч.

Засега авторите на проекта не съобщава колко ще струва преработката на автомобила.

Източник: topgear.bg