Sunday, May 12, 2024
HomeРегионПетричАдвокатът, пребил приятел в Петрич, е невменяем и излиза на свобода

Адвокатът, пребил приятел в Петрич, е невменяем и излиза на свобода

Петричкият адвокат Павлик Узунов, обвинен в жесток побой на свой приятел, излиза на свобода.

Съдебномедицинска експертиза, по искане на защитата на адвоката, установи, че е невменяем и не може да носи наказателна отговорност. Заключението бе представено в Окръжен съд – Благоевград, който назначи психиатричната експертиза, предаде „24 часа“.

Заради психичното му заболяване, окръжните магистрати постановиха 60-годишния Узунов да бъде освободен от ареста. Очаква се прокуратурата да поиска той да бъде настанен за лечение в здравно заведение.

Павлик Узунов бе обвинен за причиняване на средна телесна повреда на 66-годишния Любомир Стойков, който двайсетина дни преди инцидента го приютил да живее в неговия дом.  На 23 април двамата се скарали, защото Узунов, освен, че живеел в дома на Стойков, поискал от него за пореден път пари. След като домакинът му отказал, адвокатът, който е с отнети права, се нахвърлил да го бие. Съборил го на земята и скачал върху тялото му. Пострадалият бе приет в болница с вътрешен кръвоизлив, 11 счупени ребра и фрактура на лявата ръка.

Преди време 60-годишният адвокат се изнесъл да живее в столицата, но след това отново се върнал в Петрич. Оказало се, че няма къде да живее и Стойков го приютил.

RELATED ARTICLES

Most Popular