Нарколаборатория под земята с вход от гардероб „зейна“ от хотел в Кулата

След арест на трима души с дрога в Пловдивско, полицаите в Благоевградска област откриха нарколаборатория под земята.

Това стана при обиски в хотела край ГКПП Кулата и къща в санданското с. Лешница, които са на бизнесмена Красимир Хиджев. Той е задържан и откаран в Пловдив, където се води разследване за разпространение на наркотици.

До обиските се стигна, след като на 9 май пловдивските полицаи заловиха трима мъже по време на предаване на пратка с 900 грама хероин в дома на един от тях в село Йоаким Груево. Установено е, че дрогата е била транспортирана дотам с автомобил от Сандански и била предназначена за разпространение в пловдивския квартал „Столипиново“.

Окръжна прокуратура – Пловдив обвини 46-годишния А.Г. и 43-годишните Я.К. и Х.Г. за разпространение на наркотици. Очаква се обвинение да бъде повдигнато и на Красимир Хиджев.

В дома му в Лешница са открити 1080 грама хероин, пари и везна.

При претърсване в семейния му хотел в село Кулата, който се стопанисва от сина му, полицаите открили подземна нарколаборатория, в която имало около 1 кг канабис. До нея си стигало през гардероб с двойно дъно и дупка в стената в хотелска стая, и се минавало през истински подземен лабиринт.

Нарколабораторията била оборудвана с всичко необходимо за производството на канабис.

 

Снимка – архив